TRAGEDIA COLECTIV. 16 dintre pacienţi, mutaţi în spitale din Belgia şi Olanda. Două aeronave militare au plecat în această dimineaţă cu răniţii

07 Noi 2015
TRAGEDIA COLECTIV. 16 dintre pacienţi, mutaţi în spitale din Belgia şi Olanda. Două aeronave militare au plecat în această dimineaţă cu răniţii
 Două aeronave militare cu 16 răniţi în tragedia din Colectiv au decolat în această dimineaţă din baza aeriană 90, Otopeni. Pacienţii vor ajunge în spitale din Olanda şi Belgia. Opt persoane vor ajunge în grija medicilor din Rotterdam şi alte opt în Spitalul Militar din Bruxelles.
 
Cele 16 victime ale incendiului devastator din Colectiv au arsuri de peste 30 - 40 la sută pe suprafaţa corpului. Cei care vor fi transferaţi la spitalele din Rotterdam vor merge cu o echipă de la Floreasca, iar cei care vor ajunge în Belgia, cu una de la Mureş.
 
Ieri, premierul interimar Sorin Cîmpeanu a declarat că selecția pacienților care pleacă în străinătate este făcută de "o echipă mixtă de specialiști din țara respectivă, împreună cu echipe de medici specialiști din România".
 
În legătură cu fondurile necesare tratamentului în străinătate al răniților, premierul interimar a spus că "miercuri vom avea o ședință de guvern în care vom aproba decontarea cheltuielilor de tratament pentru acele situații care vor fi tratate în exterior". 
 
"La Fondul de Rezervă al Guvernului acum două zile existau 1145 de milioane de lei, echivalentul a peste 250 de milioane de euro. Cheltuielile pot fi decontate fie din Fondul de Rezervă al Guvernului integral, fie prin intermediul Casei Naționale de Asigurări, partea principală, și coplata din Fondul de Rezervă al Guvernului. Dacă avem un număr de 84 de pacienți în stare gravă, există o serie de estimări preliminare, ele sunt în curs, n-aș vrea să anticipez foarte mult, dar pot să vă spun că e vorba de o sumă ce poate ajunge în medie între 100.000 și 150.000 de euro per persoană. Înmulțind numărul maxim cu suma maximă, este un efort bugetar în limita a 13 — 15 milioane de euro", a mai spus Sorin Cîmpeanu. 

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră