Traian Băsescu, Elena Udrea, la Cotroceni - "Ea, îmbrăcată în roşu, cu o fustă mini provocatoare, atârnând de biroul lui..."

24 Mai 2015
Traian Băsescu, Elena Udrea, la Cotroceni  -
Adriana Săftoiu a lansat în cadrul Bookfest volumul "Cronică de Cotroceni", o trecere în revistă a perioadei în care a fost consilier prezidenţial şi din care autoarea ar dori să răzbată, în afara anecdoticului, marea dezamagire pe care a încercat-o la finalul mandatului sau.

Și cum a venit vorba de anecdotic, nu aveau cum să nu atragă atenția fragmentele din volum în care, cu destulă picanterie și plasticitate, este descrisă relația dintre președintele Traian Băsescu și Elena Udrea.

"După demisia Elenei Udrea, zilele s-au derulat într-un carusel al lamentării furioase. Se considera prostul satului, care pune botul la presiunea media", îl descrie Adriana Săftoiu pe Traian Basescu, enervat că Elena Udrea fusese nevoită să demisioneze din funcția de consilier prezidențial, în urma unui scandal ce privea afacerilor soțului său, Dorin Cocoș.

Săftoiu confirmă că, așa cum toată lumea intuia la vremea respectivă, demisia Elenei Udrea a fost doar o notificare oficială, ea fiind în continuare o prezență constantă în anturajul și biroul președintelui Băsescu.
"În birou, Elena Udrea stă pe acelaşi fotoliu ca şi înainte, deşi e demisionară din funcţia de consilier. Nu ştiu dacă îşi dă seama că ne dăm toţi seama când E.U. e în biroul lui. Se simte din ton, din felul în care ne vorbeşte. Nu sunt singura care remarcă această îmbăţoşare a lui în prezenţa ei. Pare un fel de curcan care îşi scutură mărgelele ca să atragă prada", scrie Adriana Săftoiu in cartea sa.

Vizitele zilnice ale Elenei Udrea în biroul lui Traian Băsescu aduceau, conform Adrianei Săftoiu, și lucruri bune în viața consilierilor prezidențiali: își terminau programul mai devreme!
"Partea bună a faptului că Elena îl vizita aproape zilnic pe Preşedinte era că nu ne mai solicită după o anumită oră", scrie Adriana Săftoiu.

Pentru final, cel mai exploziv pasaj din cartea Adrianei Săftoriu, un instantaneu surprins de ochiul critic si rece al analistului în biroul de la Cotroceni...
"Pe la şase seara m-a chemat la el în birou. Ea, îmbrăcată în roşu, cu o fustă mini provocatoare, atârnând de biroul lui. Niciun gest de a masca atitudinea deloc neoficială şi nepotrivită locului. Elena m-a privit cu siguranţa femeii care poate sta la propriu pe biroul şefului", a notat Adriana Săftoiu.

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră