TVR anunţă CONCEDIERI COLECTIVE, săptămâna de lucru de 4 zile și TĂIEREA salariilor

29 Iul 2015
TVR anunţă CONCEDIERI COLECTIVE, săptămâna de lucru de 4 zile și TĂIEREA salariilor
Zeci de angajați ai TVR au manifestat ieri împotriva soluţiilor pe care conducerea televiziunii publice le are în vedere pentru depăşirea problemelor financiare. Fără succes însă. Consiliul de Administraţie al TVR a adoptat a decis reducerea programului de lucru şi începerea negocierilor în vederea concedierilor colective. Măsurile fac parte din planul de redresare financiară a instituţiei, după ce ANAF a blocat conturile televiziunii publice. 
 
Astfel, timpul de lucru al angajaţilor instituţiei va fi redus de la 5 la 4 zile pe săptămână şi, în consecinţă, vor fi reduse și salariile acestora cu aproximativ 20%. În plus, conducerea TVR a decis începerea discuţiilor cu sindicatele în vederea realizării de restructurări de personal, se arată într-un comunicat al TVR.
 
O altă decizie în vederea reducerii cheltuielilor este închiderea, de la 1 august, a televiziunii TVR News şi comasarea Direcţiei Ştiri cu Departamentul Emisiuni şi Ştiri Sportive.  Alte măsuri luate de Consiliul de Administrație al TVR vizează "diminuarea, până la 70-75% a sumei aferente contractelor de prestări servicii, de muncă pe perioadă determinată şi celor privind cumulul de salarii cu pensii", dar și "atragerea de finanţări şi participări în servicii pentru derularea unor proiecte editoriale".

ANAF a blocat, în data de 20 iulie,  conturile operaţionale ale Televiziunii Române, din cauza datoriilor acumulate – începând din anul 2005 - către bugetul de stat. În acest moment, datoria fiscală se ridică la aproximativ 457 de milioane de lei.

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră