Un îngrijitor român din Veneția a moștenit o avere de 6 milioane de euro!

29 Aug 2015
Un îngrijitor român din Veneția a moștenit o avere de 6 milioane de euro!
O italiancă a lăsat moștenire întreaga avere, de 6 milioane de euro, unui român care a avut grijă de ea. Paola Fagarazzi a murit la vârsta de 57 de ani. Ȋn ultimii 15 ani de viaţă, ea a fost îngrijită de George Dobre, un român de 47 de ani care i-a fost mai întâi asistent, iar mai apoi prieten şi concubin.

Ȋn 2012, când Paola Fagarazzi a decedat și i-a lăsat lui totul, rudele ei s-au mobilizat imediat. O verişoară şi apoi o mătuşă au depus plângeri penale, în care ridicau suspiciuni asupra decesului femeii, susţinând totodată că George Dobre a păcălit-o, astfel încât să-i lase totul lui. Rudele Paolei Fagarazzi au demarat şi un proces penal, pentru anularea testamentului.

Procurorii au precizat că ancheta nu au stabilit că Dobre ar fi avut vreo conduită contrară voinţei Paolei Fagarazzi, «din partea căreia a acceptat generozitatea, drept compensaţie pentru apropierea afectivă şi convieţuire».

După ani de cercetări şi audieri, a sosit și sentinţa finală: instanţa a respins definitiv acuzaţiile, stabilind că George Dobre nu a comis infracţiuni pentru a obţine moştenirea femeii pe care o îngrijise, informează www.gazetaromaneasca.com.

Nu există dovezi conform cărora George Dobre ar fi forţat voinţa Paolei Fagarazzi, profitând de starea sa de slăbiciune, pentru a fi numit moştenitor al averii sale. Dimpotrivă, din ancheta efectuată reiese câ „este posibil ca Paola Fagarazzi, în absenţa unor rude apropiate, să fi decis să-şi lase imensa avere lui Dobre George, unica persoană cu care de mai mult timp, deşi într-o manieră cu aspecte confuze şi poate discutabile, îşi împărţea propria existenţă”.

După depunerea plângerii penale, trupul Paolei Fagarazzi a fost exhumat pentru autopsie. În ordonanţa de clasare, judecătoarea precizeazâ că „în legătură cu circumstanţele morţii nu a ieşit la iveală niciun element care să determine suspiciunea că aceasta nu ar fi survenit din cauze naturale”.

Astfel, judecătoarea Giuliana Galasso a respins acuzaţiile rudelor care voiau moştenirea Paolei Fagarazzi, estimată la peste şase milioane de euro, în imobile (din Veneţia - Lido) şi bani.

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră