Vatican: Josef Vesolowski, fost nunţiu apostolic, acuzat de pedofilie, a decedat “din cauza unui episod cardiac”

29 Aug 2015
Vatican: Josef Vesolowski, fost nunţiu apostolic, acuzat de pedofilie, a decedat  “din cauza unui episod cardiac”
Josef Vesolowski, fost nunţiu apostolic, acuzat de pedofilie, descoperit mort în locuinţa sa (vineri, 28 august), a decedat din « cauză naturală » din cauza « unui episod cardiac », precizează un comunicat al Sălii de Presă a Sf. Scaun, anunţă Radio Vatican.   Oficiul Promotorului de justiţie din Statul Cetăţii Vaticanului a dispus efectuarea unei autopsii: informează un comunicat al Sălii de Presă a Sf. Scaun. În acest sens, fost  numită o Comisie de experţi formată din trei specialişti, coordonată de prof. Giovanni Arcudi, profesor de medicină legală la Universitatea ”Tor Vergata” din Roma.

Analizele au fost efectuate în după amiaza de vineri, 28 august a.c. ”Primele concluzii ale examenului macroscopic – se precizează în comunicat - confirmă cauza naturală a decesului, datorat unui episod cardiac".

Papa Francisc a fost cel care a vrut în mod expres ca situaţia în care era implicat fostul nunţiu apostolic în R. Dominicană să fie abordată ”fără întârziere”şi ”cu justa şi necesara rigoare”, după cum sublinia directorul Sălii de presă a Sf. Scaun, pr. Federico Lombardi, după ce în 23 septembrie 2014 mons. Wesolowski a fost pus în arest la domiciliu în Vatican.

Faptele de care era acuzat au ieşit la suprafaţă în septembrie 2013 când autorităţiele din Republica Dominicană au deschis în contul fostului nunţiu polonez o anchetă penală cu acuzaţia de abuz în dauna unui minor, comis în timpul serviciului diplomatic îndeplinit în calitate de reprezentant al Sfântului Scaun în statul caraibian. În afară de aceste delicte, Tribunalul Vaticanului prezentase alte acuzaţii similare, comise după şederea la Roma a mons. Wesolowski, din august 2013 până la momentul arestării.

 

 

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră