DECI SE POATE! Venirea refugiaţilor creşte numărul de angajaţi din POLIŢIE ŞI JANDARMERIE. Vor fi înfiinţate 6400 de noi posturi!

16 Sep 2015
DECI SE POATE! Venirea refugiaţilor creşte numărul de angajaţi din POLIŢIE ŞI JANDARMERIE. Vor fi înfiinţate 6400 de noi posturi!
Guvernul a aprobat creşterea numărului de angajaţi în Poliţie şi Jadarmerie. 6.400 de noi posturi vor fi înfiinţate în cadrul Ministerului Afacerilor Interne. Angajările sunt necesare în contextul în care România se pregăteşte pentru primirea primilor refugiaţi. 

Guvernul a aprobat suplimentarea schemei de personal la Ministerul Afacerilor Interne (MAI) cu maximum 6.400 de posturi "în perspectiva unor eventuale evoluții care vor solicita efective sporite ale MAI", a anunțat miercuri purtătorul de cuvânt al Executivului, Corneliu Calotă. Întrebat dacă Guvernul a decis suplimentarea angajărilor la MAI pentru punctele de frontieră în contextul crizei refugiaților, Calotă a răspuns că "s-a aprobat suplimentarea schemei de personal de la MAI cu aproximativ 6.400 și ceva de posturi săptămâna trecută", citat de agerpres.ro. 

De ce s-a luat decizia suplimentării posturilor din POLIŢIE şi JANDARMERIE 

„Asta nu înseamnă că se angajează. În perspectiva unor eventuale evoluții care vor solicita efective sporite ale Ministerului de Interne s-a creat condiția pentru a putea fi angajați când va fi nevoie, întrucât altfel ar fi urmat o procedură legislativă greoaie. Or, dacă ne vom afla într-o situație de criză să fim capabili să acționăm rapid“, a precizat purtătorul de cuvânt.

Decizia a fost luată în condiţiile în care valul de refugiaţi se află foarte aproape de graniţa României. În urmă cu două săptămâni, ministrul de Interne, Gabriel Oprea, spunea că este nevoie de o sporire a măsurilor de securitate la graniţele cu ţările vecine, potrivit digi 24. O altă informaţie, neconfirmată oficial, este aceea că se vor acorda sume suplimentare pentru achiziţia de tehnologie şi posibila achiziţie de echipament militar.

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră