Cum să faci 10,000 de euro plimbându-ți câinele pe plajă!

09 Sep 2015
Cum să faci 10,000 de euro plimbându-ți câinele pe plajă!
Chiar dacă nu vi s-a întâmplat și bănuiți că nu se veți fi niciodată puși în situația de a vă considera loviți temeinic de noroc, unii o pățesc!!

Un tip din Marea Britanie, purtându-și soarta de posesor de câine, își plimba patrupedul pe țărmul oceanului. Pierderea de timp fără noimă a fost întreruptă la un moment dat de interesul pe care animalul îl manifesta pentru un obiect adus la mal de valuri.

Intrigat, bărbatul s-a apropiat și a constatat că deși păstra aparențele unei pietre, cu diametrul în jur de 20 de centimetri, obiectul cântărea mai puțin decât ar fi trebuit, era moale, asemenea unei bucăți de săpun.

Momentul de fericire a apărut doar atunci când un expert a evaluat obiectul găsit pe țărm, care era o bucată de ambră cenușie, evaluată undeva în jurul sumei de 10,000 de euro și care urmează să fie vândută în cadrul unei licitații, fiind așteptată cu mare interes de parfumieri.

Ambra este o substanță produsă de intestinul de balenă, care are rol de a proteja țesuturile de ciocurile calmarilor și care este expulzată din organism-ul cetaceului prin vărsături.
Ambra este extrem de solicitată în parfumerie pentru că are un miros extrem de plăcut, de mosc, și pentru proprietățile de fixare ale substanțelor volatile, făcând ca mirosul acestora să persiste mai mult.

Alte stiri din Bizar

Ultima oră