Ce citesc românii? Autorul Game of Thrones și Povestea lui Christian (seria Grey), printre preferați

08 Dec 2015 | scris de Sebastian S. Eduard
Ce citesc românii? Autorul Game of Thrones și Povestea lui Christian (seria Grey), printre preferați

Popularitatea lui George R.R. Martin îl ajută să își păstreze încă un loc în top cu două volume din deja celebra serie Urzeala Tronurilor. Autoarea Johanna Basford cu “Gradina Secretă. Carte de colorat și activități antistres dedicate adulților” rămâne în topul preferințelor românilor pentru carte străină, dar locul întâi este acaparat de britanica E L James cu volumul “Grey. Versiunea lui Christian”. Tot în clasamentul scriitorilor străini se găsesc și nume precum Paula Hawkins cu “Fata din tren”, Dalai Lama cu “Arta fericirii. Manual de viață” și binecunoscuta scriere “Fascinatia” semnată de Sylvia Day.

 

În clasamentul autorilor romani preferați de cititori în noiembrie, cartea Ioanei Macoveiciuc “O să te țin în brațe cât vrei tu și încă o secundă” este pentru a treia lună consecutiv pe locul întâi. Următoarele poziții sunt ocupate de cele două volume “Fluturi” semnate de Irina Binder și cunoscuta scriere “Exerciții de echilibru” a lui Tudor Chirilă.

 

În topul cărților digitale citite de români în a treia lună de toamnă, poziția fruntașă este ocupată de autoarea britanica E L James cu volumul “Grey. Versiunea lui Christian”, locul al doilea îi revine Corinei Ozon cu “Amanții 3.0”, iar poziția a treia este deținută de Michel Houellebecq cu scrierea “Supunere” - roman de political fiction a cărui poveste se învârte în jurul antieroului François, profesor de literatură la Sorbona, care asistă abulic la instalarea legitimă la putere a unui guvern musulman moderat. Cartea însăși are o istorie inedită, lansarea sa având loc exact în ziua atentatului terorist de la redacția publicației Charlie Hebdo.

Alte stiri din Carte

Ultima oră