Cireșii înfloriți din Washington fără Klaus și Carmen, e pustiu!

02 Apr 2016 | scris de Cristi Severin
Cireșii înfloriți din Washington fără Klaus și Carmen, e pustiu!

"Am avut foarte multe întâlniri foarte bune. Aseară la Casa Albă, astăzi la Centrul de Conferinţe, am avut ocazia să schimb câteva cuvinte şi cu Preşedintele Barack Obama, şi cu Vicepreşedintele Biden, şi cu Secretarul de Stat Kerry. Una peste alta, a fost o dovadă a faptului că România şi cu Statele Unite ale Americii au un parteneriat foarte strâns, foarte bun şi cu o perspectivă foarte frumoasă".

Ce a uitat să menționeze din acest bilanț de-a dreptul spectaculos domnul Iohannis este faptul că a și mâncat la Casa Albă, că n-a lăsat să-i scape firimituri de pâine pe jos, că n-a răsturnat paharul de vin pe masă și că a participat la o minunată poză de grup, surâzând alături de liderii prezenți la reuniune.

Subiectul pare să fie cărat în derizoriu, dar derapajul acesta l-a comis chiar cel care ne reprezintă, domnul Iohannis, cel care interpretează conjuncturalul schimb de cuvinte cu Obama, cu Biden și cu Kerry, drept un succes al politicii externe românești, elemente ale unui parteneriat pe care doar el l-a văzutt, pentru că nimeni altcineva nu a sesizat decât aceeași principală calitate pentru care suntem plăcuți în continuarea, acea de yesman. Vă dați seama ce s-ar fi întâmplat dacă Iohannis avea mai mult curaj și pleca spre toaletă în același timp cu Obama? Ar fi fost mult mai foarte decât oricare dintre cele pe care le-a menționat, și cu ce perspectivă s-ar fi ales... Și ar mai fi umplut din timp, pentru că Președintele României a avut mult timp liber, neavând nicio întâlnire oficială cu vreunul din cei 50 de șefi de state prezenți la reuniune!

Dar nu acesta este principalul subiect al acestui editorial.

După atât de mult parteneriat, după atâta nucleară,  inevitabil, a intervenit o stare de surmenaj, cuplul Iohannis și-a prelungit șederea pe tărâm american cu o zi suplimentară, pentru a repune în ordine starea de spirit extenuată de atâta reprezentare a României, pentru a fi părtași la Festivalul Cireșilor Înfloriți, ce are loc în această perioadă la Washington.

Toată lumea s-ar putea întreba că ce i-a apucat, doar avem și noi, în România, cireși înfloriți! Avem, da's desueți! Sunt ca micii din gara din Sibiu, lăbărțați inestetic lângă muștarul alunecat inestetic pe farfuria lângă care se odihnesc alene doi țapi de bere și solnița, exact ca-n Tanța și Costel.

Acum, mi se pare tare frumos să-mi imaginez cuplul prezidențial mergând de mână, privindu-se în ochi în timp ce o pală de vât răvășea petale de floare de cireș printre surâsurile lor. Poate că Răvă(șitoarea) Carmen s-a și agățat adolescentin de-o cracă, poate domnul i-a împletit și-o cunună, poate tocmai d'aia ea era îmbrăcată în roz la aterizare, căci, dacă cireși nu-s, nimic nu-i... Invidia ne roade, de ce beatitudinea asta ar trebui să fie numai a lor,  de ce și nu noi, sigur merităm, mai ales c-a fost gratis, nu?

Nu, n-au făcut-o în nume propriu, nu erau în concediu de odihnă și n-au primit bilet prin sindicat, cireșii americani înfloriți s-au lăsat admirați privirile ferme ale reprezentanților statului român la cel mai înalt nivel, cu suită, cu avion prezidențial parcat la aeroport. Evident costurile aferente acestui act de voyeurism este plătit de la buget, adică din banii despre care ANAF zicea că-i strânge pentru a fi noi mai sănătoși, mai educați, cu drumuri mai bune și în siguranță.

Și oricât de al dracu' aș pica eu în romantism în fața unei astfel de imagini, mi se pare firesc să solicităm pe această cale instituției prezidențiale să prezinte public decontul acestei zile suplimentare petrecută la Washington, iar domnului Iohannis să bage mâna frumos în buzunar și să achite acest derapaj, ca un cavaler, pentru că orice s-ar zice, cireși înfloriți de pe malurile Potomacului n-au devenit parteneri strategici ai României, încă, deși au o perspectivă foarte încântătoare!

Să mă scuze și sașii și oltenii, dar dacă Iohannis n-ar fi fost neamț, ci s-ar fi născut ceva mai devreme, la Scornicești, nu vi se pare că s-ar fi încadrat perfect ca o propunere extrem de pertinentă pentru a deveni cel mai iubit fiu al poporului?

Nu e o prezumție ivită din nimic. Nonșalanța debordantă cu care ne cuplul prezidențial face turism pe banii noștri, superioritatea și aroganța lor, față de noi, redeveniți mulți și proști până la vremea ștampilatului pe buletinele de vot, aduce extrem de mult cu detașarea pe care au manifestat-o și Ceaușeștii, cea pe care am trăit-o până în urmă cu 25 de ani.

Să nu uităm, banii, Iohannis, dacă stai prost cu cash-ul, ghinion, vinde o casă!

Citiți și:

ATENȚIE! De astăzi, NOI REGULI în aviație. Ce nu mai ai voie să transporți în bagajul de cală

În atenția celor bolnavi de cancer. Medicul clujean, Dan Nicolau, tratează cu succes metastaze la plămâni

MINUNEA ascunsă a României! Acest loc este UNIC ÎN LUME, dar puțini știu de existența lui (VIDEO)

Cheloo, furtună pe Facebook: decedat sub acoperire, în stomacul acestui ofițer...

Haos în traficul din Constanța, din cauza unui tânăr care vedea pescăruși albaștri (VIDEO)

Crăciunică, românul vânat în Europa de autoritățile americane

Divorț imediat după nuntă. "N-am recunoscut-o fără machiaj. Am crezut că mi-a intrat un hoț în casă"

Alte stiri din Editorial

Ultima oră