Să-ţi fie ruşine, RATB! Şi nouă, că plătim abonamentele!

01 Iul 2015
Să-ţi fie ruşine, RATB! Şi nouă, că plătim abonamentele!
De ce, drag RATB, trebuie să aşteptăm noi, călătorii tăi, cei care plătim din banii noştri abonamentele, cu zecile de minute prin staţii? De ce trebuie să ne călcăm pe picioare şi să ne împărţim coate, atunci când şoferii tăi ne închid, după câteva secunde, uşile în nas şi nu mai vor să deschidă, ei fiind încă în staţie? De ce? Că aşa vor muşchii lor! Ce poţi, tu un biet plătitor de taxe şi impozite, să le faci lor, cei care îţi fac favoarea să te ducă dintr-un loc în altul? O reclamaţie care vă zăcea într-un birou sau împricinatul se va alege, cel mult, cu o mustrare. Ruşine să ne fie! Mai vrem şi condiţii? Atunci, cum ar spune unii „ia-ţi avion, maşină sau taxi“.

De ce, drag RATB, trebuie ca, în plină vară, când după mine, biet călător curg apele şi toate transpiraţiile- printre mirosurile deja existente în autobuz, că, aşa-i în tenis- tu să nu dai, nici mort, drumul la aerul condiţionat. Ştiu, să ne fie, din nou, ruşine că îndrăznim să cerem asta. Am înţeles. Cum „azi nu se deschid uşile între staţii, poate mâine“, după cum ne anunţă cu vehemenţă domnii şoferi, tot aşa, poate mâine o să avem parte şi de puţin aer proaspăt. Fireşte, dacă vom deschide geamurile!

De ce drag RATB, trebuie eu, călătorul să rămân umilit în staţie, atunci când şoferul (n.r.-e drept, mai sunt şi excepţii şi e bine să le mulţumim) nu vrea nici în ruptul capului- deşi el nu a plecat din staţie- să-ţi mai deschidă uşa. Am văzut chiar şi bătrâni care alergau neputincioşi după maşina care era încă în staţie. A ajuns, l-a rugat pe şofer cu cerul şi cu pământul să deschidă, dar acesta se făcea că nu aude. Ruşine să ne fie, din nou, că îndrăznim să-i deranjăm cu astfel de rugăminţi indecente pe domnii şoferi. Ce, nu mai putem aştepta alte 30 de minute, în staţie, în soare sau în ploaie?

Să-ţi fie ruşine drag RATB, că tu, care ai pretenţia ca noi să fim corecţi şi să nu ne urcăm în autobuze fără să ne plătim abonamentele, furi motorina şi mai adaugi ceva curse pe hârtie (vezi percheziţiile anchetatorilor şi ceea ce a ieşit la iveală)! Probabil acele „curse“ în care noi aşteptăm de ne cântă cucii prin staţii şi autobuzul...nu mai vine! Una dintre explicaţiile pentru care, în plină vară, te gândeşti să mai „economiseşti“ ceva motorină şi nu te sinchiseşti să dai drumul la aer condiţionat. Ruşine să ne fie, ce căutăm să plecăm vara, pe arşiţă, de acasă! Dar şi ţie să ţi se înroşească obrazul în faţa călătorului şi, nu veniturile, din furăciune! 

Alte stiri din Editorial

Ultima oră