Rămășițe pământești ale unor pasageri neidenficați ai zborului Germanwings au fost înhumate în Franța

24 Iul 2015
Rămășițe pământești ale unor pasageri neidenficați ai zborului Germanwings au fost înhumate în Franța
Rămășițele pământești neidentificate ale persoanelor care și-au pierdut viața în accidentul avionului Airbus al companiei Germanwings, în luna martie în Alpii francezi, au fost înhumate joi seara în totală discreție, în ajunul unei ceremonii în memoria celor 150 de victime ale tragediei aviatice, a declarat primarul uneia dintre localitățile afectate, potrivit ouest-france.fr.

”Înhumarea a avut loc în cursul nopții în cimitirul Vernet, în totală discreție. Este o groapă comună, colectivă”, a declarat Bernard Bartolini, primarul localității Prads-Haute-Bléone.

La Vernet, sub un mare cort, are loc vineri o ceremonie religioasă condusă de episcopul de Digne (sud-est). La eveniment ar urma să participe între 400 și 500 de persoane.

Familiile victimelor se vor deplasa apoi la cimitirul din localitatea Vernet unde resturile pământești au fost înhumate în mai multe sicrie care vor fi reunite într-un ”mormânt comun”, a precizat primarul acestei localități, François Balique.

O sută cincizeci de persoane, între care 72 de germani și 50 de spanioli, au murit la 24 martie în urma prăbușirii în Alpii francezi a unui avion Airbus aparținând Germanwings, filiala low-cost a companiei aeriene germane Lufthansa, care făcea legătura între Barcelona și Düsseldorf.

Potrivit anchetatorilor, aparatul a fost deturnat în mod voluntar de copilotul german Andreas Lubitz, care a avut în trecut grave tulburări psihologice. (M.C)

 

Alte stiri din Externe

Ultima oră