Când nu vor mai exista inegalităţi între femei şi bărbaţi? Peste 118 ani!

24 Noi 2015 | scris de Marina Constantinoiu
Când nu vor mai exista inegalităţi între femei şi bărbaţi? Peste 118 ani!


Forumul Economic Mondial, care anul acesta analizează situaţia din 145 de ţări, arată că decalajul dintre femei şi bărbaţi s-a mai redus cu 4% din 2006, în domeniile sănătăţii, educaţiei, economiei (salarii, participare la piaţa muncii, funcţii de conducere) şi al reprezentării politice. Dar în acest ritm va trebui să aşteptăm încă un secol până la dispariţia decalajelor.
Global Gender Gap analizează decalajul dintre femei şi bărbaţi potrivit unor factori precum oportunităţile economice, accesul la educaţie şi servicii de sănătate şi implicarea în politică.
În ceea ce priveşte oportunităţile economice, decalajul s-a redus cu 3% în ultimii 10 ani. La nivel global, femeile câştigă în medie circa jumătate din cât câştigă colegii lor.
Femeile au ajuns în prezent la nivelul salarial înregistrat de bărbaţi în 2006.
Totodată, şi majoritatea funcţiilor de conducere sunt deţinute în continuare de bărbaţi, în ciuda numărului mai mare de femei care au studii superioare.
România se află pe locul 77 în topul general al Forumului Economic Mondial şi pe locul 50 în ceea ce priveşte oportunităţile economice, dintre cele 145 de ţări evaluate anul acesta.

Alte stiri din Externe

Ultima oră