Zika. Brazilia a exclus în mod oficial orice posibilitate de anulare a Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro

05 Feb 2016 | scris de Cristi Ionescu
Zika. Brazilia a exclus în mod oficial orice posibilitate de anulare a Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro

Guvernul brazilian a exclus în mod oficial orice posibilitate de anulare a Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro (5-21 august) din cauza epidemiei cu virusul Zika, foarte agresiv în Brazilia.

 ''Această opțiune nu este de luat în calcul. Guvernul brazilian garantează că Jocurile de la Rio se vor desfășura în siguranță și liniște. O grijă totală va fi acordată pentru sănătatea tuturor participanților la cea mai mare sărbătoare a sportului mondial'', a declarat ministrul Sporturilor, George Hilton, într-un comunicat difuzat joi seară.

Brazilia este țara cea mai afectată de o epidemie cu virusul Zika, virus care se răspândește cu o viteză uluitoare în regiune. Transmis printr-o înțepătură a țânțarului de tip Aedes, Zika este susceptibilă că ar cauza malformații congenitale la nou-născuții ale căror mame au fost contaminate în timpul sarcinii.

Circa 1,5 milioane de persoane afectate de virusul Zika au fost raportate în Brazilia, unde 404 cazuri de microcefalie au fost confirmate și 3.670 de cazuri suspecte sunt în curs de examinare, potrivit Organizației Mondiale a Sănătății (OMS), care a decretat săptămâna aceasta o ''urgență de sănătate publică de interes internațional''.

Alte stiri din Externe

Ultima oră