Sânge, durere și disperare în trenurile care s-au ciocnit în Germania. Imagini, imediat după impact (VIDEO 18+)

10 Feb 2016 | scris de Veronica Micu
Sânge, durere și disperare în trenurile care s-au ciocnit în Germania. Imagini, imediat după impact (VIDEO 18+)

UPDATE 12:24 - Poliția germană a anunțat încheierea operațiunii de căutare a eventualilor supraviețuitori în urma accidentului feroviar din Bavaria.

Purtătorul de cuvânt al poliției germane Andreas Guske a declarat că la locul accidentului au fost găsite zece cadavre. El și-a exprimat optimismul în legătură cu evoluția stării de sănătate a celor 81 de răniți, dintre care 18 au suferit răni grave.

Noile informații corectează o relatare anterioară a DPA, care anunțase că pasagerul dat dispărut în urma accidentului feroviar a fost găsit decedat și că bilanțul accidentului ar fi ajuns astfel la 11 morți.

.......................................

Bilanțul tragediei produse ieri în Germania a ajuns la 11 morți, după ce pasagerul ce fusese dat dispărut în urma accidentului feroviar a fost găsit decedat, relateazp agenția DPA. De asemenea, 80 de oameni au fost răniți după coliziunea celor două trenuri, în Bavaria. Potrivit poliţiei din Bavaria, 18 persoane se află în stare gravă, iar 63 au răni minore.

Anchetatorii investighează cauza accidentului, pentru a determina dacă s-a produs dintr-o eroare umană sau dintr-o defecţiune tehnică.

Aseară, însă, o sursă apropiată anchetei a dezvăluit pentru DPA că, potrivit primelor concluzii ale investigației, cele două trenuri s-au ciocnit din cauza unei erori umane.

Citește și Mână criminală în accidentul din Bavaria? Zece morți, zeci de răniți, șoc enorm pentru Germania

Un inginer mecanic, Joe Adediran, care s-a aflat într-unul dintre cele două trenuri, a declarat că a avut “un mare noroc” că a scăpat.

El a dat și o posibilă explicaţie pentru producerea accidentului feroviar.

“La prima staţie, trenul trebuie să aştepte cam cinci minute pentru ca trenul din direcţia opusă să sosească. După o vreme, trenul s-a pus în mişcare, pornind spre următoarea staţie fără a mai aştepta trenul din direcţia opusă”, a declarat pentru BBC Adediran.

Urmăriți mai jos imagini filmate după impact (VIDEO 18+) 

 

Alte stiri din Externe

Ultima oră