Găsiţi morţi şi îmbrăţişaţi după cutremur

11 Feb 2016 | scris de Gabriela Antoniu
Găsiţi morţi şi îmbrăţişaţi după cutremur

Tsai Meng-chia şi prietena sa, Huang Ruo-hsin, au fost găsiţi de echipele de intervenţie la ceea ce a mai rămas din etajul 15 al clădirii. Cei doi se numără printre cei 55 de morţi în urma cutremurului, confirmaţi de Agenţia Naţională a Pompierilor din Taiwan. Peste 80 de persoane sunt încă prinse sub dărâmăturile complexului. Salvatorii spun că Tsai a protejat-o pe Huang cu propriul său corp, în timp ce clădirea se prăbuşea din cauza cutremurului de 6,4 grade care a lovit vinerea trecută oraşul taiwanez Tainan.

Tsai şi Huang, amândoi studenţi la Universitatea Kun Shan, la inginerie electrică şi, respectiv design vestimentar, erau cunoscuţi printre prietenii pentru povestea lor de dragoste. Imaginile emoţionante ale trupurilor celor doi desprinse din ultima lor îmbrăţişare au întărit şi mai mult dorinţa publicului de a-i vedea pedepsiţi pe foştii constructori ai ansamblului rezidenţial care au folosit materiale de construcţie de slabă calitate, inclusiv bidoane de plastic.

Până acum s-au făcut trei arestări. Este vorba despre fostul dezvoltator al complexului şi doi executanţi de la compania de construcţii. Tragedia a provocat cele mai multe decese de la cutremurul de 7,3 grade care a lovit regiunea centrală Nantou, la 21 septembrie 1999, în care au murit  2.415 persoane şi peste 11.000 au fost rănite. 

Alte stiri din Externe

Ultima oră