Vladimir Putin, prima reacție în scandalul de dopaj al Mariei Șarapova (VIDEO)

18 Mar 2016 | scris de Veronica Micu
Vladimir Putin, prima reacție în scandalul de dopaj al Mariei Șarapova (VIDEO)

Liderul de la Kremlin a spus că nu crede că la mijloc ar fi vreun complot împotriva sportivilor ruși şi a cerut ca acest caz să nu fie politizat.

În schimb, Putin a criticat ministerul Sporturilor din Rusia, afirmând că ar fi trebuit să colaboreze mai strâns cu lumea antidoping pentru a preveni astfel de scandaluri.

"Trebuie să spun că oficialii din ministerul Sportului au eșuat în a înțelege importanța problemei antidopingului. Au eșuat a în a informa antrenorii și alți experți din lumea sportului în legătură cu lista actualizată a substanțelor interzise", a spus Putin în timpul unei întâlniri cu ministrul rus al Sportului.

"Ministerul Sportului din Rusia trebuie să lucreze mult mai intens cu WADA şi cu CIO pentru a evita repetarea unor astfel de scandaluri de dopaj care să implice sportivi din Rusia. Trebuia să ştie că meldonium a fost interzis de WADA de la 1 ianuarie 2016. Acest caz nu trebuie politizat, nu trebuie creată o teorie a conspiraţiei", a spus Putin, potrivit Ubitennis.

Ministrul Sportului, Vitali Mutko, a acceptat criticile președintelui rus a și a precizat că se vor înăspri măsurile, mai ales împotriva celor care încurajează sportivii să folosească substanțe interzise.

Reamintim că din cele 99 de cazuri depistate pozitiv, la meldonium, 16 au fost confirmate, din care șapte sportivi sunt din Rusia, printre ei numărându-se și Maria Șarapova.

Jucătoarea din Rusia a recunoscut în 7 martie, în cadrul unei conferințe de presă, că a fost depistată dopată la Australian Open. Ea a precizat că a fost vorba despre o neglijență pe care și-o asumă, ea consumând un medicament pe bază de meldonium pe care îl utilizează de zece ani pentru a se trata.

Șarapova a spus că nu a verificat lista substanțelor interzise, motiv pentru care nu a știut că nu are voie să utilizeze respectivul medicament.

Maria Șarapova a fost suspendată provizoriu de Federația Internațională de Tenis până în momentul în care cazul său va fi analizat de o comisie independentă.

În cazul în care va fi găsită vinovată pentru dopaj, rusoaica riscă o suspendare maximă de patru ani.

Alte stiri din Externe

Ultima oră