Americanii, în alertă. Imaginile din satelit care arată ce pregăteşte Coreea de Nord (VIDEO)

05 Apr 2016 | scris de Veronica Micu
Americanii, în alertă. Imaginile din satelit care arată ce pregăteşte Coreea de Nord (VIDEO)

Experții au analizat norul emanat de la o centrală utilizată pentru a încălzi un laborator de radiochimie la complexul Yongbyon. Acest laborator servește pentru tratarea combustibilului provenit de la reactorul de cinci megawați de la Yongbyon cu scopul de a produce plutoniu de calitate militară.

Cu toate acestea, nu a fost stabilit că prezența acestui nor înseamnă că "tratarea suplimentară a plutoniului este în curs sau va fi în viitorul apropiat", au explicat specialiștii de la Institutul americano-coreean al universității Johns Hopkins.

Recent, directorul comunității serviciilor de informații americane (DNI), James Clapper, a atras atenția că, în câteva săptămâni, Phenianul va putea fi capabil să extragă plutoniu de calitate militară din barele de combustibil folosit al reactorului.

Coreea de Nord a închis acest reactor în 2007, însă a început recent lucrările de renovare după al treilea test nuclear din 2013.

În urma analizării imaginilor de satelit, în ianuarie, cercetătorii de la Institutul pentru știință și securitate internațională (ISIS) au afirmat că acest reactor nu funcționa încă la la capacitate maximă. Însă, odată pe deplin operațional, este capabil să producă aproape șase kilograme de plutoniu anual, o cantitate suficientă pentru o bombă nucleară.

 

Citiți și:

SCANDALOS. "O să pierd în fața acestei ȚIGĂNCI ÎMPUȚITE!". Irina Begu, INSULTATĂ la Charleston (VIDEO)

VIDEO TERIFIANT. Momentul în care o fetiță este RĂPITĂ dintr-un supermarket. A fost violată, apoi ucisă cu sânge rece

Elevă româncă, după nouă luni în Germania: „Nu mă mai întorc acasă”

EXPERIMENT 4D ȘOCANT! Chinezii fac coadă la crematoriu ca să fie arși de vii (VIDEO)

Profesor german, ÎMPUŞCAT MORTAL LA JIMBOLIA, de faţă cu copilul şi soţia!

ATENȚIE! NOI REGULI în aviație. Ce nu mai ai voie să transporți în bagajul de cală

dEpurtat.ro

Alte stiri din Externe

Ultima oră