DEZVĂLUIRE BOMBĂ. Care era, de fapt, ȚINTA teroriștilor care au atacat în Bruxelles

11 Apr 2016 | scris de Veronica Micu
DEZVĂLUIRE BOMBĂ. Care era, de fapt, ȚINTA teroriștilor care au atacat în Bruxelles

"Numeroase elemente descoperite în timpul anchetei arată că grupul de terorişti a avut intenţia de a ataca din nou Franţa", a declarat procurorul belgian la CNN.

Investigațiile procurorilor belgieni duc la concluzia că decizia grupării de a ataca în capitala Belgiei "a fost luată pe ultima sută de metri", atacul fiind grăbit de faptul că teroriștii se simțeau urmăriți de polițiștii belgieni.

Anunţul oficialului belgian vine la doar o zi după ce Mohamed Abrini a fost identificat ca fiind al treilea terorist de la Bruxelles şi singurul suspect rămas în viaţă în urma atentatului în care au murit 32 de persoane.

Dezvăluirea făcută de procurorul belgian ridică din nou problema siguranţei la Campionatul European din Franţa, care va avea loc în perioada 10 iunie - 10 iulie.

Va fi o adevărată provocare pentru serviciile secrete din Hexagon, pe teritoriul Franţei urmând să ajungă milioane de turişti ce vor dori să urmărească meciurile de la turneul final.

Premierul francez, Manuel Valls, a declarat duminică în Alger că informațiile dezvăluite de procurorii belgieni constituie o "dovadă a amenințărilor foarte serioase care vizează Franța.

"Aceasta este o dovadă suplimentară a amenințărilor foarte mari care vizează întreaga Europă și, bineînțeles, Franța în special", a declarat Manuel Valls într-o conferință de presă comună cu omologul său algerian, Abdelmalek Sellal.

"Nu ne vom relaxa vigilența", a mai spus oficialul francez.

___________________________
 
Citiți și:
Un turist român a sărit la gâtul polițiștilor în aeroportul din Dortmund: ”Vă tai pe toți!”

 

Se pregăteşte un atentat la Anvers, luni? Ce i-a transmis un islamist mamei sale

 
Povestea unui român care a supraviețuit infernului de la Auschwitz: "Ardeau evrei 24 de ore pe zi!"

Alte stiri din Externe

Ultima oră