Un muncitor român a căzut în gol de la 4 metri. Angajatorul german: E doar vina lui

15 Apr 2016 | scris de Istvan Deak
 Un muncitor român a căzut în gol de la 4 metri. Angajatorul german: E doar vina lui

În cursul zilei de ieri, o anchetă a comisiei germane pentru securitatea muncii a stabilit că angajatorul său a avut dreptate, când a susținut ca accidentul s-a produs doar din vina românului.

“Firma la care lucra a respectat normele pentru protecția muncii. Angajatorul nu riscă niciun fel de repercusiuni”, a declarat pentru Markische Allgemeine Zeitung Marina Ringel, purtător de cuvânt al Ministerului Muncii din Brandenburg.

Anchetatorii au stabilit, că în ciuda pregătirii adecvate și a recomandărilor primite, muncitorul român a părăsit schela metalică, s-a urcat pe porțiunea de sticlă, iar după ce a defiletat două șuruburi aceasta a cedat, românul prăbușindu-se de la patru metri pe o suprafață de beton.

Anagajatorul susține că rănile suferite nu au necesitat prea multe zile de specializare și se rezumă ”doar” la o ruptură de antebraț și câteva zgârieturi. El a fost transportat cu elicopterul la spital.

Angajatorul a adăugat că accidentul nu a perturbat activitatea pe șantier, iar lucrările continuă conform planului. În aceste condiții, muncitorul român nu doar că nu va fi despăgubit, dar riscă să își plătească și spitalizarea.

Alte stiri din Externe

Ultima oră