Andreas Lubitz, copilotul avionului Germanwings prăbușit în Alpi, fusese la zeci de medici în ultimii doi ani

08 Iun 2015
Andreas Lubitz, copilotul avionului Germanwings prăbușit în Alpi, fusese la zeci de medici în ultimii doi ani
Copilotul avionului Germanwings care a prăbușit în mod voluntar aparatul în Alpii francezi, la 24 martie, ucigând 149 de persoane și pe el însuși, Andreas Lubitz, fusese la consultație la zeci de medici în ultimii doi ani. Informația a fost confirmată de un purtător de cuvânt al procurorului din Dusseldorf, care se ocupă de stufosul, și totodată durerosul caz Lubitz-Germanwings.

Andreas Lubitz, care era depresiv, potrivit anchetatorilor, a fost la mai mulți specialiști, acuzând diverse probleme de sănătate, scrie dhnet.be.

Compania aeriană germană nu era la curent cu severitatea problemelor sale psihologice.

Avionul a fost prăbușit de acesta în Alpii francezi, în timp ce se întorcea de la Barcelona la Dusseldorf, după ce în cursul aceleiași zile efectuase zborul ”dus”, de la Dusseldorf către Barcelona. La primul zbor deja Lubitz testase manevrele necesare prăbușirii avionului, după cum a reieșit din ampla anchetă care se efectuează pe marginea acestui caz.

Procurorul din Dusseldorf conduce ancheta în Germania și continuă să colecteze date care în cele din urmă să ducă la evitarea posibilității repetării unei tragedii similare. (I.D)

 

Alte stiri din Externe

Ultima oră