A lansat o nouă STRATEGIE DE RĂZBOI! Cum va reacționa China în cazul unui ATAC NUCLEAR

26 Mai 2015
A lansat o nouă STRATEGIE DE RĂZBOI! Cum va reacționa China în cazul unui ATAC NUCLEAR
 "Nu vom ataca pe nimeni dacă nu vom fi atacați, dar cu siguranță vom contraataca dacă vom fi atacați", este mesajul transmis de colonelul Yang Yujun, purtător de cuvânt al Ministerului Apărării, după ce China a lansat, ieri, o nouă Cartă Albă privind strategia sa militară.
 
Documentul, al nouălea de acest tip din 1998 și până în prezent, a fost lansat în plină escaladare a tensiunilor între Beijing și Washington, scrie EFE, citată de Agerpres.
 
Yang a precizat că noutatea actualului text constă în faptul că are o abordare "mai strategică și mai vizionară" într-un context mondial de "schimbări fără precedent, în timp ce China se află într-un punct critic al reformei și dezvoltării".
 
Cu toate că pune accentul pe angajamentul Chinei în vederea dezvoltării pașnice, documentul subliniază totodată "domeniile critice de securitate", printre ele numărându-se oceanele, spațiul, spațiul cibernetic și forțele nucleare și avertizează că forțele navale "își vor modifica gradual perspectiva". 
 
Forțele navale vor trece de la o strategie unică de "apărare a apelor teritoriale" la una care să asigure și "protecția în apele deschise". 
 
"Avem nevoie de o Marină puternică pentru a apăra interesele maritime ale Chinei", a mai spus Yang.
 

Alte stiri din Externe

Ultima oră