O țară arabă, la un pas de FOAMETE. ONU ridică nivelul de alertă

02 Iul 2015
O țară arabă, la un pas de FOAMETE. ONU ridică nivelul de alertă
Organizația Națiunilor Unite a declarat, miercuri, stare de alertă umanitară la cel mai înalt nivel în Yemen, unde peste 80 la sută din populația civilă are nevoie de ajutor. Oficiali ai ONU au subliniat că țara este la un pas de foamete.

Potrivit Ha'aretz, agențiile din subordinea ONU au decis ca nivelul de alertă umanitară din această țară să fie ridicat la la trei. ONU se confruntă, la ora actuală, cu patru alerte la nivel maxim: Irak, Siria, Sudanul de Sud și, acum, Yemen.

Datele ONU arată că cel puțin 21,1 milioane de yemeniți — 80% din populația țării — au nevoie de asistență umanitară, iar 13 milioane dintre ei suferă de lipsa alimentelor, în timp ce 9,4 milioane de yemeniți au un acces redus la apă. Confruntările din Yemen, unde forțele proguvernamentale luptă contra rebelilor șiiți, s-au soldat până la finalul lunii iunie cu 2.800 de morți, dintre care 1.400 de civili, și 13.000 de răniți.

La Aden, rebelii au lansat miercuri în zori 15 rachete de Katiușa asupra cartierului Mansoura, a declarat un purtător de cuvânt al forțelor proguvernamentale, Ali al-Ahmadi.


Alte stiri din Externe

Ultima oră