Astronomul Vaticanului surprinde din nou. Ce a anunțat părintele José Funes despre extratereștri

31 Iul 2015
Astronomul Vaticanului surprinde din nou. Ce a anunțat părintele José Funes despre extratereștri
Recenta descoperire a unei planete "gemene" cu Pământul face ca șansele descoperirii vieții inteligente pe alte planete să devină din ce în ce mai mari, scrie AFP.
 
Astronomii care vânează de ceva vreme o planetă asemănătoare cu a noastră au anunțat, săptămâna trecută, că au descoperit Kepler 452b, planetă similară Pământului. 
 
"Este o veste minunată", a spus părintele José Funes, directorul Observatorului Astronomic de la Vatican.
 
Funes consideră însă că este foarte "improbabilă" o întâlnire a oamenilor cu reprezentanții unei potențiale civilizații de pe această planetă. 
 
"Eu nu cred ... S-ar putea ca mâine să fiu contrazis, însă nu cred că vom ajunge în ziua în care să ne întâlnim cu un Mister Spock. Până în prezent, nu există nicio dovadă a existenței vieții și cu atât mai puțin a vieții inteligente" pe Kepler 452b. Există probabilitatea ca acolo să existe viață și, de ce nu, chiar viață inteligentă, însă nu vom avea cum să aflăm cu certitudine niciodată din cauza distanței enorme dintre Pământ și Kepler 452b", a continuat José Funes, un iezuit de origine argentiniană. 
 
Potrivit părintelui, posibilitatea existenței vieții extraterestre nu complică mesajul biblic. 
 
"Descoperirea vieții extraterestre inteligente nu înseamnă neapărat că mai există încă un Iisus sau că Dumnezeu și-a trimis acolo Fiul. Încarnarea Fiului lui Dumnezeu este un eveniment unic în istoria umanității și a Universului. Dumnezeu s-a întrupat în Iisus doar pe planeta noastră, în Palestina, acum 2.000 de ani. Și El nu a ales un francez, un italian sau un argentinian, ci a ales un evreu. Însă, în ipoteza existenței vieții inteligente pe o altă planetă eu nu văd nicio contradicție cu credința creștină", a mai spus Funes, diplomat în teologie și doctor în astronomie.

Alte stiri din Externe

Ultima oră