AVERTISMENTUL unui strateg american despre cel de-al Treilea Război Mondial! (VIDEO)

30 Iun 2015
AVERTISMENTUL unui strateg american despre cel de-al Treilea Război Mondial! (VIDEO)
Peter Singer, strateg al New America și co-autor şi consultant pentru Pentagon şi FBI, crede că următorul conflict militar va avea cu siguranţă o componentă digitală, relatează csmonitor.com.
 
În noua sa carte, tehno-thriller-ul "Ghost Fleet", Singer vorbește despre modul în care ar putea fi purtate conflictele globale în anii 2020 și chiar mai devreme.
 
"Războaiele reflectă lumile şi tehnologia din jurul lor, astfel încât un război care s-ar purta în anii 2020 sau chiar în ziua de azi ar avea o componentă digitală", a declarat Peter Singer.
 
Întrebat ce state vor fi pionii principali într-un posibil viitor conflict militar, Singer a răspuns SUA și China.  
 
Potrivit expertului militar, războiul cibernetic este la fel ca orice alt conflict. 
 
"Vacile au ucis mai mulți americani anul trecut decât a făcut-o ISIS. Dar asta nu înseamnă că ISIS nu reprezintă un risc pentru securitate. Dacă SUA și China ar intra în război, lucru care este foarte posibil din mai multe motive, atacurile cibernetice ar lua o amploare fabuloasă, cu un impact nemaivăzut până acum", a mai spus Singer.

Strategul american a explicat că, dacă atacurile cibernetice vor continua să fie orchestrate de unele state împotriva altora, iar fenomenul va lua amploare, am putea asista la un al Treilea Război Mondial purtat pe calea digitală.
 

Alte stiri din Externe

Ultima oră