Co-fondatorul CNN face declarații surprinzătoare. Ce spune Reese Schonfeld despre România, Rusia și președintele Vladimir Putin

18 Apr 2015
Co-fondatorul CNN face declarații surprinzătoare. Ce spune Reese Schonfeld despre România, Rusia și președintele Vladimir Putin

Vladimir Putin apără interesele Rusiei și nu este nici pe departe Diavolul, așa cum vrea mass-media din Statele Unite să se creadă, susține co-fondatorul CNN, Reese Schonfeld, într-un editorial publicat de Huffington Post.

Președintele rus "poate că nu este cel mai amabil om, dar în nici un caz nu este Diavolul".

Potrivit lui Schonfeld, Vladimir Putin "acționează așa cum orice lider politic ar trebui să acționeze în încercarea sa de a-și proteja țara".

"Pot să înțeleg dorința lui Putin de a-și apăra flancul de est", a spus Schonfeld, care a ținut să reamintească faptul că mai mult de 10 milioane de ruși au murit în perioada 1941-1945, luptând cu Hitler, care a atacat Rusia din est.

Astăzi, NATO desfășoară forțe militare în România "în apropiere de granița cu Ucraina", iar "exercițiile militare vor continua până în 30 aprilie în baza aeriană Mihail Kogălniceanu, în apropiere de portul Constanța".

"În nord, forțele americane colaborează cu trupele poloneze, letone și lituaniene aflate la graniță cu orașe rusești. Un distrugător american se află în acest moment în apele Mării Negre, în apropiere de Constanța, iar zeci de avioane americane sunt desfășurate mai departe, în nord. Mie mi se pare că Occidentul încearcă din nou să despartă Rusia de vecinii săi din est, punând presiune pe Vladimir Putin, care încearcă să-și păstreze influența în aceste zone", mai spune co-fondatorul CNN, care încheie prin a preciza că, în acest moment, rușii nu se află în poziția de a ataca pe cineva. (V.M.)

Alte stiri din Externe

Ultima oră