Diego Maradona:”Avem un dictator pe viață la FIFA”

25 Mai 2015
Diego Maradona:”Avem un dictator pe viață la FIFA”
 ”Avem un dictator pe viață în fruntea FIFA”, a afirmat Diego Maradona înaintea alegerilor de vineri pentru președinția FIFA, de la Zurich, unde Joseph Blatter, în funcție din 1998, este favorit pentru un al cincilea mandat. El are un singur contracandidat, pe prințul iordanian Ali Bin Al-Hussein, vicepreședintele FIFA, după retragerea din cursă a fostului mare fotbalist Luis Figo și a unui alt candidat, Michael van Praag, președintele Federației olandeze, susținut și de România. ”Sub Sepp Blatter, FIFA a devenit o rușine și o jenă dureroasă pentru noi, ceilalți, care iubim fotbalul”, a mai spus Maradona într-un interviu acordat Daily Telegraph.

”Eu îl numesc pe Blatter 'omul de gheață', pentru că îi lipsesc inspirația și pasiunea, care constituie inima însăși a fotbalului. Dacă el reprezintă figura fotbalului internațional, atunci avem o problemă”, a adăugat Maradona, câștigător al Cupei Mondiale cu Argentina, în 1986.

”Culmea e că nimeni nu îl susține deschis pe Blatter, dar mulți cred că el va obține al cincilea mandat, o absurditate!”, a mai spus Maradona.

Sepp Blatter, care are 79 de ani, candidează pentru un nou mandat consecutiv în fruntea forului internațional al fotbalului. Singurul său adversar, prințul Ali, are 39 de ani și este unul dintre cei șapte vicepreședinți ai FIFA.

Criticile la adresa candidaturii și activității lui Blatter nu se opresc aici. Și președintele UEFA, Michel Platini, susține că elvețianul Joseph Blatter este speriat de un viitor fără niciun rol în fotbal și și-a manifestat credința că prințul iordanian Ali Bin Al-Hussein are forța de a câștiga alegerile pentru președinția FIFA din 29 mai.

''Lui Blatter îi este pur și simplu frică de viitor pentru că și-a pus viața în slujba instituției până la punctul în care el se identifică complet cu FIFA. Dar dacă el iubește cu adevărat FIFA, ar trebui să pună interesele ei deasupra celor personale'', a declarat Platini pentru ziarul L'Equipe.

Platini a refuzat să candideze la președinția FIFA și l-a criticat pe Blatter că și-a încălcat promisiunea făcut în 2011 că acest mandat va fi ultimul în fruntea FIFA.

Fostul jucător francez va vota cu prințul iordanian, despre care crede că poate fi un bun președinte: ''Sunt convins că Ali, pe care îl cunosc personal de ani, poate fi un mare președinte al FIFA. Are pasiunea fotbalului în sânge și asta este esențial''.

 

Alte stiri din Externe

Ultima oră