Ce făcea o britanică în timp ce fiul ei murea înecat. Câţi ani de închisoare a primit femeia de la judecătorul de caz: „Reprezinţi un risc serios pentru orice copil (...)“

10 Oct 2015
Ce făcea o britanică în timp ce fiul ei murea  înecat. Câţi ani de închisoare a primit femeia de la judecătorul de caz: „Reprezinţi un risc serios pentru orice copil (...)“
O femeie din Marea Britanie a fost condamnată la cinci ani de inchisoare pentru neglijenţă parentală. Anul  trecut, fiul în vârstă de doi ani al femeii s-a înecat într-un lac, in timp ce aceasta isi verifica notificările de pe Facebook, scrie The Guardian, citat de hotnews. De asemenea, femeia a fost anterior acuzată de vecini pentru  că şi lăsa fiul să se joace in mijlocul unei străzi intens circulate şi se afla în baza de date a Serviciului de Protecţie al Copiilor.

Claire Barnett, în vârstă de 31 de ani, şi-a pierdut fiul in martie 2014, dupa ce acesta s-a inecat in timp ce ea isi concentra atentia asupra telefonului. Desi a incercat sa-si salveze copilul, acordându-i primul ajutor până la sosirea ambulanţei, acesta a fost declarat mort la spital. În timpul investigaţiei, Barnett a oferit declaraţii contradictorii ofiţerilor de poliţie în legătura cu evenimentele care au dus la moartea copilului de doi ani.

„Fiul tau a murit din cauza comportamentului tau neglijent. Va trebui să trăieşti cu asta pentru întreaga ta viaţă. Am speranţa că, niciun copil nu va mai fi vreodata lăsat în grija ta. Daca vei avea alti copii în viitor, cu siguranţă că acestia vă vor fi luaţi in grija statului. Reprezinţi un risc serios pentru orice copil lăsat în responsabilitatea ta”, a declarat judecătorul de caz la pronunţarea sentinţei lui Claire Barnett, relatează The Guardian.
 

Alte stiri din Externe

Ultima oră