Germania să nu mai dea lecții Greciei! DEZVĂLUIREA INCENDIARĂ făcută de unul dintre cei mai influenți economiști ai lumii

06 Iul 2015
Germania să nu mai dea lecții Greciei! DEZVĂLUIREA INCENDIARĂ făcută de unul dintre cei mai influenți economiști ai lumii
Conservatorii europeni, în special cei din Germania, "sunt pe cale să distrugă Europa" în urma cererilor prin care obligă Grecia să-și plătească datoriile, a declarat celebrul economist francez Thomas Piketty, într-un interviu pentru publicaţia germană Die Zeit.  
 
Piketty a catalogat cererea Germaniei ca Grecia să plătească datoria de 1,6 miliarde de euro ca fiind o "glumă", având în vedere că Germania este ţara care nu şi-a plătit niciodată datoriile.
 
"Germania este cu adevărat chiar singurul exemplu de stat care nu şi-a plătit niciodată datoria externă. Când îi aud pe germani că vorbesc despre faptul că ei menţin o statură morală faţă de datorie şi cred cu tărie că datoriile trebuie plătite, îmi spun că este o glumă. Germania este o țară care nu şi-a achitat niciodată datoriile, nici înainte de Primul Război Mondial și nici după cel de-al Doilea Război Mondial. Așa că nu are nicio legitimitate să dea lecţii altora", a dezvăluit economistul francez, potrivit cityam.com.

______________

Cu ce SUPERARMĂ AMENINȚĂ rușii Vestul! (VIDEO)
De pe mai multe canale media se distribuie informația conform căreia arsenalul militar rusesc urmează să beneficieze până la finalul anului în curs de o nouă tehnologie avansată ce va revoluționa strategiile militare moderne.

______________
 
Thomas Piketty a făcut apel la o restructurare la nivel european în privința datoriilor și la mai multă flexibilitate între statele din Uniunea Europeană.
 
"Europa a fost fondată pe iertarea datoriilor și pe investiții în viitor. Nu pe ideea de pocaință fără sfârșit. Nu trebuie să uităm acest lucru. Cei care doresc să alunge Grecia din zona euro vor ajunge în groapa de gunoi a istoriei. În cazul în care cancelarul Angela Merkel dorește să-și consolideze prezența în cărțile de istorie, atunci trebuie să găsească o soluție la problema grecească", a mai spus economistul francez.

Alte stiri din Externe

Ultima oră