Grecia a intrat în incapacitate de plată! Ce urmează?

01 Iul 2015
Grecia a intrat în incapacitate de plată! Ce urmează?
Grecia a intrat în incapacitate de plată, în noaptea de marți spre miercuri, după ce nu a plătit tranşa de 1,6 miliarde de euro către Fondul Monetar Internaţional.

Grecia devine astfel prima țară dezvoltată care a acumulat restanțe de plată față de FMI și nu mai are acces la resursele financiare ale instituției.

Liderii Eurogrup urmează să se reunească din nou, miercuri, la ora 11.30, ora României,  pentru a analiza situaţia de criză.
Preşedintele Eurogrup, olandezul Jeroen Dijsselbloem, a anunţat marţi seară că Guvernul Greciei va trimite noi propuneri miercuri, iar negocierile vor continua. Dijsselbloem a semnalat că un eventual nou plan de asistenţă va avea condiţii mai dure pentru Guvernul elen, relateazp New York Times.

"Ar fi absurd să acceptăm solicitările Guvernului Greciei dat fiind că ei nu le aceeptă pe ale noastre", a spus Jeroen Dijsselbloem.

Zeci de mii de oameni au protestat. marți seară, în oraşele Atena şi Salonic, faţă de măsurile de austeritate propuse Greciei de creditorii internaţionali pentru a continua planul de asistenţă financiară. Manifestanţii susţin respingerea, prin referendum, a reformelor propuse de creditorii internaţionali, pe care îi acuză de "şantaj".

Alte stiri din Externe

Ultima oră