Spitalele greceşti au rămas fără analgezice, foarfece şi aşternuturi

26 Mai 2015
Spitalele greceşti au rămas fără analgezice, foarfece şi aşternuturi
Spitalele greceşti au rămas fără cele mai elementare lucruri, ca analgezice, foarfece şi aşternuturi, iar situaţia este disperată informează Russia Today.

Confom unor relatări din media, anumiţi pacienţi au fost supuşi unor proceduri chirurgicale fără a beneficia de anestezie; alţii au trebuit să se întoarcă acasă pentru că la spital nu au mai găsit nici măcar aparate de măsurare a tensiunii arteriale.

„Nu există bani pentru repararea echipamentului medical, nu există bani pentru combustibilul ambulanţelor, nu sunt bani pentru personalul medical sau pentru materiale chirurgicale”, declară un chirurg stagiar de la spitalul KAT din Atena.

În aprilie, noul guvern a jurat să lupte împotriva „condiţiilor barbare” din spitale dar şi cu corupţia din sistemul sanitar. În ciuda lipsei banilor, autorităţile au anulat coplata de 5 euro pentru fiecare viyită la un spital de stat şi au promis angajarea a 4.500 de cadre sanitare.

Cheltuielile de sănătate au scăzut cu 25% faţă de 2009, ceea ce a dus nu numai la lipsa echipamentului medical dar şi a fondurilor pentru plata angajaţilor din sistemul medical. Grecia cheltuie 11 miliarde de euro ân fiecare an pentru sistemul de sănătate - iar acesta este una dintre cele mai mici cifre din Uniunea Europeană.


 

Alte stiri din Externe

Ultima oră