Imagini de coşmar în Canalul Mânecii. Imigranţii se agaţă de trenurile în mers ca să ajungă în Anglia

29 Iul 2015
Imagini de coşmar în Canalul Mânecii. Imigranţii se agaţă de trenurile în mers ca să ajungă în Anglia
2.000 de imigranți au încercat, marți, să intre în Marea Britanie prin tunelul de sub Canalul Mânecii, în zona Calais, în nordul Franței, relatează AFP.

Aceştia au intrat pe partea franceză a Eurotunelului şi au încercat să urce în trnurile de marfă din mers. 15 persoane au fost rănite între liniile de cale ferată.

Aceste încercări ale imigranților de a intra în Eurotunel au fost din ce în ce mai multe în ultimele săptămâni. De la începutul lunii iunie, nouă imigranți ilegali și-au pierdut viața în interiorul tunelului de sub Canalul Mânecii sau încercând să pătrundă în acesta.

Aflat în vizită în Singapore, David Cameron, premierul britanic, a declarat că este „este foarte îngrijorător” ceea ce se întâmplă. „Suntem în strânsă colaborare” cu autoritățile franceze pentru a face față acestei situații, a mai precizat premierul britanic.

Tentativele imigranților au continuat şi în noaptea de marți spre miercuri. Astfel, au avut loc cel puțin 1.500 de tentative ale imigranților de a pătrunde în Marea Britanie prin Eurotunel, a informat o sursă din cadrul poliției. Unul dintre imigranți a fost găsit mort, conform aceleiași surse.

Alte stiri din Externe

Ultima oră