Descoperirea care tensionează relaţiile dintre Rusia şi Suedia. Ce au găsit vânătorii de epave în apele suedeze (VIDEO)

28 Iul 2015
Descoperirea care tensionează relaţiile dintre Rusia şi Suedia. Ce au găsit vânătorii de epave în apele suedeze (VIDEO)
Un site de știri aparținând Guvernului rus a lansat un atac dur la adresa Suediei, în urma publicării unei înregistrări video, realizată în largul coastelor de est ale țării, în care apare epava unui presupus submarin rusesc. Descoperirea vine la nouă luni după operațiunile suedezilor de urmărire a unui submarin în Marea Baltică, scrie thelocal.se.
 
Armata suedeză a anunțat luni seara că analizează mai multe imagini surprinse de vânătorii de epave din cadrul companiei islandeze Ocean X Team. Echipa a anunțat că a făcut descoperirea săptămâna trecută, chiar dacă videoclipul a fost făcut public abia ieri.
 
"Este neclar cât de vechi este submarinul şi de cât timp se află pe fundul mării, dar literele chirilice de pe cocă arată că este rusesc", a anunțat pe site compania Ocean X.
 
Forțele militare suedeze au reacţionat cu prudenţă faţă de anunţ, dar a preciat că studiază imaginile.
 
"Ei sunt cei care pretind că este un submarin", a declarat pentru AFP Anders Kallin, un purtător de cuvânt al armatei suedeze", a mai spus oficialul militar. 
 
Potrivit tabloidului suedez Expressen, care a publicat imagini cu epava pe site, aceasta se află la aproximativ 1,5 mile marine (2,8 kilometri) la est de coastele din zona centrală a Suediei.
 

Alte stiri din Externe

Ultima oră