Italia: autoritățile nu mai au locuri în cimitire pentru refugiații care mor pe Mediterana

21 Aug 2015
Italia: autoritățile nu mai au locuri în cimitire pentru refugiații care mor pe Mediterana
Autoritățile din orașul italian Catania au anunțat vineri că nu mai au locuri în cimitire pentru a-i înmormânta pe imigranții clandestini recuperați morți din apele Mării Mediterane.

Viceprimarul din Catania a explicat pentru La Republica faptul că la ora actuală există 65 de trupuri neînsuflețite care nu pot fi îngropate. Locurile din cimitire sunt epuizate, singurele rămase libere fiind în proprietatea localnicilor. Viceprimarul a mai precizat că, în ultimii doi ani și jumătate, în cimitirele din Catania au fost înmormântați peste o sută de refugiați.

Din cele 65 de cadavre, 45 sunt ale unor refugiați morți în urma naufragiului din luna aprilie, când un trauler s-a scufundat, provocând decesul a peste 800 de persoane.

De cealaltă parte, ministrul italian de interne, Angelino Alfano, a anunțat luna trecută crearea a încă 10.000 de locuri în taberele de refugiați, acestea adăugându-se celor 86.000 deja existente în cele 456 de centre de primire de pe tot cuprinsul țării, cele mai multe fiind în partea de sud.

Alte stiri din Externe

Ultima oră