Londra, cel mai aglomerat oraş din Europa

24 Aug 2015
Londra, cel mai aglomerat oraş din Europa
Londra este cel mai aglomerat oraş din Europa, conform unui nou studiu, scrie westerndailypress.co.uk.  Şoferii din capitala britanică au petrecut anul trecut în trafic 96 de ore, echivalentul a 12 zile lucrătoare, cu 14 ore mai mult decât în 2013. Cercetătorii atribuie creşterea timpului petrecut în trafic dezvoltării economice şi înmulţirii populaţiei urbane.

Ultimele cifre arată că Londra a luat locul Bruxellesului în clasamentul celor mai aglomerate oraşe, în capitala Belgiei timpul petrecut în trafic fiind de 74 de ore în 2014. Cel mai aglomerat al doilea oraş din Marea Britanie este Manchester cu 52 de ore pierdute în trafic, urmat de Merseyside, Belfast şi Birmingham cu 37 de ore.

Preşedintele companiei care a realizat sondajul, Bryan Mistele, spune că, pentru al treilea an consecutiv, traficul în Marea Britanie a crescut. "Creşterea economică şi a populaţiei urbane din Marea Britanie a dus la o creştere a cererii în domeniul transportului rutier, crescând semnificativ şi nivelul aglomeraţiei la nivel naţional ", a explicat acesta.

Şeful regiei de transport la suprafaţă din Londra, Garrett Emmerson, a declarat la rândul său că se remarcă o creştere fără precedent a populaţiei, iar acest fapt, combinat cu creşterea economică, a numărului de clădiri şi a volumului de construcţii, generează mai mult trafic.

"Pentru a rezolva această problemă, trebuie să continuăm susţinerea investiţiilor pentru creşterea capacităţii și modernizării rețelei de drumuri din Londra", a mai spus el.

Citiţi mai multe ştiri din Externe!




 

Alte stiri din Externe

Ultima oră