Matteo Salvini consideră că Emmanuel Macron trebuie „să caute tratament”

09 Mai 2024
Matteo Salvini consideră că Emmanuel Macron trebuie „să caute tratament”

Vicepreședintele consiliului italian, Matteo Salvini, a estimat miercuri că Emmanuel Macron ar trebui „să caute tratament” după ce a ridicat din nou posibilitatea de a trimite trupe occidentale în Ucraina, scrie Le Monde.

Obișnuit sa faca declarații contrare șefului guvernului, Giorgia Meloni, pe tema ajutorului acordat Kievului, șeful La Ligue a reacționat în fața jurnaliștilor la declarațiile recente ale președintelui francez și ale fostului președinte al consiliului italian Mario Monti. , potrivit că în cele din urmă ar putea fi „necesar” trimiterea de soldați în Ucraina.

„Trebuie să caute tratament ”, a spus domnul Salvini, adăugând: „Cei care sunt de această părere și o spun ca și cum ar fi ceva normal, și asta se aplică atât lui Macron, cât și lui Monti, sunt periculoși”.

„Dacă vor atât de mult să lupte, atunci lăsați-i să meargă în Ucraina ”, a mai spus el.

Vicepreședintele consiliului italian, pe de altă parte, a salutat discursul președintelui rus Vladimir Putin în timpul învestirii sale de marți la Kremlin  : „Ieri, Putin, printre altele, a invitat la dialog și sper că 2024 va fi an de pace, nu soldați care au plecat să moară în Ucraina."

Salvini a depășit, la începutul lunii aprilie, o moțiune de cenzură depusă în Parlament de opoziție, acuzând Liga că nu a întrerupt relațiile cu Putin și partidul său, Rusia Unită, după începerea războiului din Ucraina. Salvini a semnat un acord pe cinci ani cu Rusia Unită pe 6 martie 2017, care a fost reînnoit automat în 2022.

Solicitat să reacționeze la observațiile domnului Salvini, șeful diplomației italiene, Antonio Tajani, și vicepreședinte al consiliului, a reamintit pur și simplu că Roma nu avea intenția de a trimite soldați în Ucraina.

Alte stiri din Externe

Ultima oră