MH370:”Toată lumea minte, avionul a fost deturnat”

07 Aug 2015
MH370:”Toată lumea minte, avionul a fost deturnat”
Ghyslain Wattrelos, un francez care și-a pierdut soția și cei doi copii ca urmare a dispariției zborului MH370 a companiei Malaysian Airlines, are cuvinte foarte dure la adresa Malaieziei. Omul așteaptă informații concludente despre acest zbor, mai mult decât s-a spus până în prezent, afirmând că ”toată lumea minte”. În mod curios, în timp ce Malaiezia anunța cu certitudine că rămășițele de avion găsite în Insula Reunion proveneau de la zborul MH370, Franța se arăta mult mai prudentă, evocând ”presupuneri serioase”.

Malaiezia pare a face din nou opinie separată, dând vești pripite, comentează 7sur7.be. Guvernul malaiezian a fost deja puternic criticat pentru felul în care a gestionat catastrofa aviatică.

De altfel, mai multe rude și-au exprimat suferința și au cerut mai multe informații în urma anunțurilor privind găsirea, săptămâna trecută, a unor rămășițe de la un avion Boeing 777, modelul care asigura zborul MH370, pe insula franceză Reunion din Oceanul Indian.

Rudele victimelor chineze, sprijinite de ministrul de externe Wang Yi, au cerut ca Malaezia să explice comentariile premierului Najib Razak conform cărora,”în mod concludent”, rămășițele descoperite provin de la avionul dispărut.

Ghyslain Wattrelos este foarte revoltat. El recunoaște însă că dacă Franța confirmă proveniența rămășițelor, va putea începe și pentru el doliul. ”Malaiezia joacă un joc al dezinformării, ca de obicei! Nu cred nimic din ce spune premierul. Mint de la o zi la alta. Franța, însă, și-a făcut treaba”, declară acesta într-un interviu acordat publicației franceze Le Nouvel Observateur.

El merge mai departe. Din ce a studiat din dosarul dispariției, el crede că nu este vorba despre un accident. ”După fiecare prăbușire se găsesc întotdeauna sute de rămășițe și asta destul de rapid. Aici, doar o bucată a fost găsită după 16 luni. Asta înseamnă că ori nu s-a căutat unde trebuie, ori s-a curățat rapid locul. În tot acest timp se puteau șterge urmele. Ceva pute în toată povestea asta. Toată lumea minte. Avionul a fost deturnat, evident! Transponderele au fost oprite, avionul a avut o traiectorie inteligentă, pentru a zbura în apropierea frontierelor și a evita radarele. Deci era cineva la comanda sa. Acum, după ultimele informații, nu mai există decât două soluții: ori avionul a fost doborât, ori a fost vorba despre un incident tehnic”, crede acesta.

Ghyslain Wattrelos vrea răspunsuri și dovezi. ”Dacă se găsesc alte rămășițe, o să cred că s-a prăbușit cu condiția să mi se spună de ce, cum și unde”, mai afirmă acesta. (M.C)


 

 

Alte stiri din Externe

Ultima oră