Ministru polonez: 99%, trenul nazist plin de obiecte de valoare, a fost găsit

29 Aug 2015
Ministru polonez: 99%, trenul nazist plin de obiecte de valoare, a fost găsit
Povestea găsirii unui tren blindat plin cu aur și obiecte de mare valoare, dispărut în timpul naziștilor, începe să prindă contur. 

Acum două săptămâni, vestea că un cetățean polonez și unul german au găsit un tren plin cu bunuri de valoare pe teritoriul Poloniei a fost priviă cu umor și scepticism, însă acum un ministru polonez detonează bomba.

Vice-ministrul Culturii din Polonia, Piotr Zuchowski, a anunțat că a văzut hărţi clare cu trenul misterios  și că în proportie de 99% este sigur că acesta a fost găsit.

„Am văzut imagini geo-radar cu trenul de o sută de metri îngropat sub pământ. Sunt convins că se ascund obiecte de valoare în acesta”, a anunțat Zuchowski.

Decenii la rând au circulat zvonuri în Polonia despre existența a doua trenuri îngropate în locuri necunoscute în care s-ar ascunde aur și obiecte de mare valoare.

Autoritățile poloneze au confirmat până acum doar faptul că într-adevăr un cetățean german și unul polonez au anunțat găsirea unui tren blindat, ascuns sub pământ, în regiunea Walbrzych.

„Având în vedere că avem de a face cu un tren blindat este lesne de înțeles că sunt și obiecte de valoare în interior. Nu doar bani sau aur, ci și obiecte de artă sau arhive, despre care știam că există, dar au fost date disparute.

Nu excludem nici posibilitatea să existe și obiecte periculoase, de aceea trebuie acționat cu mare atenție. Avem informații verificate în legătură cu încărcătura trenului”, a adăugat Zuchowski, citat de Focus.

Cei doi care au făcut descoperirea ar fi anunțat că în tren se află metale prețioase, obiecte de valoare, materiale industriale, dar și tancuri. O schiță și informații legate de poziția exactă a trenului au fost dezvăluite acestora de un bărbat aflat pe patul de moarte.

Nici neamţul şi polonezul și nici autoritătile poloneze nu doresc să dezvăluie poziția exactă a acestuia. Mai multe surse susțin că este vorba de un buncăr și mai multe tuneluri unde naziștii fabricau armament.

Zuchowski face apel la căutătorii de comori să nu ne aventureze prin regiune fiindcă este plină de mine. “Zona Walbrzych s-a umplut de curioși. Celor doi găsitori li se cuvin 10% din valoarea trenului găsit. Ei doresc să rămână anonimi”, a încheiat Zuchowski.

Alte stiri din Externe

Ultima oră