ZBORUL MH370? ”O valiză a fost descoperită alături de bucata de aripă de avion” din Insula Reunion

29 Iul 2015
ZBORUL MH370? ”O valiză a fost descoperită alături de bucata de aripă de avion” din Insula Reunion
O bucată de avion, a cărei proveniență rămâne un mister, a fost găsită miercuri pe litoralul localității Saint-Andre din Insula Reunion, au anunțat surse apropiate anchetei care a fost lansată pentru a determina originea acestui obiect, relatează tdg.ch.

Bucata, care are circa 3 metri, a fost descoperită de membrii unei asociații care se ocupă de curățarea albiilor râurilor. ”Era plină de cochilii, se pare că a stat mult timp în apă”, au declarat martorii oculari.

Unii observatori s-au gândit rapid la dispariția zborului MH370 al companiei Malaysia Airlines, în martie 2014, chiar dacă pista unui mic avion care s-ar fi prăbușit în mai 2006 ar fi mai degrabă luată în calcul.

Ce este cert, e faptul că rămășițele acestui avion au stat multă vreme în apă.

Boeing-ul 777 al companiei Malaysia Airlines, care efectua un zbor între Kuala Lumpur și Beijing, a dispărut în martie 2014. Căutările de până acum nu au permis nici găsirea avionului, nici explicarea dispariției acestui avion în apele Oceanului Indian. 


UPDATE

Așadar, reînvie speranța că misterul privind dispariția zborului MH370 va fi dezlegat. Căci este cea mai mare enigmă din istoria aviației, după cum au afirmat mai mulți specialiști.

Potrivit unor surse americane citate de Associated Press, ”rămășițele avionului care apar în fotografiile realizate la locul descoperirii bucății de aripă apar să aparțină aceluiași tip de avion precum cel care efectua zborul MH370 al Malaysia Airlines”, scrie Le Figaro.

Ar fi vorba despre o bucată de aripă ”unică la avioanele de tip Boeing 777”, adică același aparat precum cel care efectua zborul blestemat al Malaysia Airlines.

Până la această oră nicio ipoteză nu este exclusă.
Biroul de Anchete și Accidente (BEA) a fost sesizat, pentru deschiderea unei anchete.

UPDATE

Încă o informație interesantă vină să se alăture celor care acum dau naștere speranței că misterul zborului MH370 va fi dezlegat.

După descoperirea, în Insula Reunion, a unui fragment de aripă de avion, azi s-a anunțat că în același loc a fost descoperită și o valiză.

Bucata de aripă și resturile valizei au fost descoperite într-o zonă destul de izolată, la 15 minute de mers pe jos de o șosea, într-o zonă stâncoasă.

Valiza a fost găsită în apropierea bucății de aripă. Este dezmembrată, dar nici nu pare să fi petrecut mai mult de un an în mare. Jandarmeria a recuperat-o.

A fost trimisă o fotografie Biroului de Anchete și Analize pentru securitatea aviației civile (BEA), precum și la Boeing.

Angajații BEA au plecat spre Insula Reunion.

A fost găsit un număr de identificare pe aripă:”657 BB”. Ceea ce le-a permis experților să afirme că bucata de aripă provine de la un Boeing 777.

Pe aripă au fost găsite crustacee, dar nu și alge. Ceea ce ar putea duce la ideea că ar fi vorba despre MH370. Aparatul se află în apele oceanului de peste un an. Este suficient pentru ca pe el să se instaleze crustacee, dar nu suficient pentru a se forma alge.

 


 

Alte stiri din Externe

Ultima oră