MISTERUL din adâncuri. Scafandrii au dat peste ea întâmplător, în apropiere de coastele Turciei. Experții din întreaga lume caută explicații (VIDEO)

30 Iul 2015
MISTERUL din adâncuri. Scafandrii au dat peste ea întâmplător, în apropiere de coastele Turciei. Experții din întreaga lume caută explicații (VIDEO)
Se spune că adâncurile ascund secrete uluitoare, la care nici nu ne gândim, iar cea mai recentă descoperire, făcută în apropierea coastelor Turciei, este exemplul perfect.
 
Experți din întreaga lume încearcă să găsească explicații, după ce mai mulți scafandri au dat peste o sferă gigantică, translucidă.
 
Sfera aproape invizibilă, de mărimea unui autoturism, gelatinoasă și foarte moale la atingere, plutea în derivă la 22 de metri sub nivelul mării, scrie Russia Today.
 
Lutfu Tanriover, unul dintre scafandrii care au făcut descoperirea, a imortalizat ciudatul fenomen. El a declarat pentru Deep Sea News că ciudatul obiect, venit parcă din altă lume, i-a trezit atât un sentiment de exaltare și bucurie, cât și unul de frică.
 
Tanriover a înregistrat bizara întâlnire și a postat filmulețul pe internet, în speranța că oamenii de știință vor putea să explice peste ce anume a dat.
 
Michael Vecchione, de la Smithsonian Museum of Natural History, a răspuns provocării și a dat o posibilă variantă de răspuns. Potrivit omului de știință, ciudata sferă gelatinoasă ar fi de fapt un imens "sac de icre" de calmar, posibil cel mai mare văzut vreodată. 
 
Cu toate acestea, cercetătorii spun că ouăle de calmar sunt rareori găsite în apele de mică adâncime. De obicei, aceștia le depun în adâncurile oceanelor.   
 

Alte stiri din Externe

Ultima oră