Muzică, cub Rubik, întuneric... Ultimele ore ale pasagerilor submarinului Titan

04 Iul 2023
Muzică, cub Rubik, întuneric... Ultimele ore ale pasagerilor submarinului Titan

Cinci călători s-au urcat în submersibilul Titan în speranța de a se alătura celor câțiva aleși care au văzut de aproape epava Titanicului. La mai bine de două săptămâni după ce submarinul a dispărut,  New York Times a dezvăluit noi detalii despre expediția și despre ultimele momente înainte de pierderea contactului cu vehiculul.

Ultima dată când Christine Dawood i-a văzut pe soțul ei, Shahzada, și pe fiul lor, Suleman, erau ca niște pete pe Atlanticul de Nord, legănându-se pe o platformă plutitoare la aproximativ 400 de mile de uscat. Era Ziua Tatălui, 18 iunie, și ea a privit de pe nava de sprijin urcarea pasagerilor într-o navă submersibilă de 22 de picioare numită Titan.

Scafandrii i-au închis înăuntru strângând un inel de șuruburi în timp ce ambarcațiunea se rostogolea pe valuri la aproximativ 13.000 de picioare deasupra epavei vechi de 111 ani a Titanicului.

Suleman, 19 ani, avea cu el un cub Rubik. Shahzada avea o cameră Nikon, dornic să surprindă vederea fundului mării prin hubloul unic al lui Titan.

„Era ca un copil mic nerăbdător”, a spus Christine, care a rămas pe nava de sprijin la suprafață împreună cu fiica cuplului, Alina.

Alte stiri din Externe

Ultima oră