Noi dezvăluiri în cazul prăbuşirii zborului MH17. Cine monitoriza cu atenție zona înainte ca avionul malaezian să fie doborât de rachete (VIDEO)

02 Iun 2015
Noi dezvăluiri în cazul prăbuşirii zborului MH17. Cine monitoriza cu atenție zona înainte ca avionul malaezian să fie doborât de rachete (VIDEO)
Almaz-Antei, principalul producător rus de sisteme de apărare antiaeriană, a prezentat, în cadrul unei conferințe de presă, raportul său privind prăbușirea zborului MH17, al companiei Malaysia Airlines. Reprezentanții concernului au declarat că aeronava a fost doborâtă, în 17 iulie 2014, de o rachetă ghidată 9М38М1, de tip Buk, lansată de pe teritoriul Ucrainei.
 
După tragedia aviatică, în care și-au pierdut viața 298 de persoane, Uniunea Europeană a adoptat sancțiuni împotriva mai multor companii ruse, inclusiv împotriva Almaz-Antei, acuzată de fabricarea rachetelor care au doborât avionul.
 
Compania rusă susține însă că tipul de rachetă în cauză a încetat să mai fie produs în Rusia cu trei ani înainte ca Almaz-Antei să se înființeze. În plus, reprezentanții concernului au dezvăluit că, în ziua în care a avut loc incidentul, deasupra zonei în care a avut loc tirul, se aflau mai mulți sateliți americani, relatează Sputnik International.
 
Mai mult, raportul producătorului rus de sisteme de apărare antiaeriană arată faptul că racheta de tipul Buk-M1 este folosită de armata ucraineană și că, cel mai probabil, a fost lansată din satul Zaroshenskoye, teritoriu controlat de armata Ucrainei la acel moment.

Avionul companiei Malaysia Airlines a decolat la data de 17 iulie 2014 de pe aeroportul din Amsterdam, cu destinaţia Kuala Lumpur şi a fost doborât deasupra estului Ucrainei. Toţi cei 298 de oameni aflaţi la bord au fost ucişi. Rusia pretinde că aeronava Boeing 777 a fost doborâtă de forțele ucrainene, în timp ce Kiev-ul spune că dezastrul aerian s-ar fi produs din cauza insurgenților pro-ruși. (V.M.)  
 

Alte stiri din Externe

Ultima oră