OBIECT MISTERIOS, bombardat de armata finlandeză în apropiere de Helsinki. Anunțul făcut de ministrul finlandez al Apărării

28 Apr 2015
OBIECT MISTERIOS, bombardat de armata finlandeză în apropiere de Helsinki. Anunțul făcut de ministrul finlandez al Apărării
Marina militară finlandeză a bombardat azi un obiect misterios în apropiere de Helsinki, la câteva luni după ce Suedia a acuzat Rusia că a desfășurat submarine în apele sale teritoriale. Ulterior, s-a dovedit că nava aparținea marinei suedeze, relatează Sputnik International.
 
Armata finlandeză a tras asupra obiectului misterios, cel mai probabil un submarin străin, deoarece violase apele teritoriale ale Finlandei.
 
În octombrie 2014, Suedia a acuzat Rusia că a operat un submarin în apele sale teritoriale. Incidentul a fost investigat de armata suedeză, ancheta dezvăluind faptul că nava cu pricina era de fapt suedeză.
 
"Suspectăm o activitate străină în apele noastre teritoriale", a declarat Carl Haglund, ministrul finlandez al Apărării.
 
"Scopul atacului nu a fost să distrugă ținta, ci s-o avertizeze că a fost observată", afirmat Olavi Jantunen, un fost comandant comandor al infanteriei marine finlandeze.
 
Sputnik International mai precizează că Suedia a propus triplarea bugetul pentru Apărare. (V.M.)
      

Alte stiri din Externe

Ultima oră