Oficial american: Rusia și China au două variante. Să se supună SUA sau să declanșeze RĂZBOIUL! Prima variantă este exclusă

20 Mai 2015
Oficial american: Rusia și China au două variante. Să se supună SUA sau să declanșeze RĂZBOIUL! Prima variantă este exclusă
Economistul american Paul Craig Roberts, fost membru în conducerea Trezoreriei Statelor Unite în administrația Reagan, a avertizat, într-o postare pe blogul său, că Rusia și China nu vor accepta miciodată să fie vasalii SUA, fapt ce va duce la declanșarea războiului. 
 
"Americanii au avut întotdeauna o părere extrem de bună despre ei, însă, odată cu prăbușirea imperiului sovietic, această satisfacție a atins noi culmi. Am devenit cei mai de excepție și indispensabili oameni, țara aleasă de istorie să exercite hegemonia asupra lumii.

Această doctrină neoconservatoare eliberează guvernul american de constrângerile legilor internaționale și permite Washingtonului să utilizeze coerciția împotriva statelor suverane cu scopul de a remodela lumea după propria imagine", scrie Paul Craig Roberts, care precizează că un astfel de comportament va duce la război.
 
"Washingtonul este acum decis să blocheze ascensiunea a două state care au în dotare arma atomică. Acesta este motivul pentru care SUA au creat criza din Ucraina, pe care au folosit-o pentru propaganda anti-Rusia", explică fostul oficial american. 
 
Potrivit lui Roberts, sancțiunile impuse Rusiei au avut un efect negativ asupra Europei. 

"Europa nu are nimic de câștigat din conflictul cu Rusia și se teme că va fi împinsă în război. Propaganda virulentă anti-Rusia și demonizarea lui Vladimir Putin a distrus încrederea Rusiei în Occident. Generalul Breedlove cere mai mulți bani, mai multe trupe, mai multe baze militare la granița cu Rusia. Situația este periculoasă. Într-o provocare militară directă adresată Moscovei, Washingtonul vizează să includă Ucraina și Georgia, două foste provincii rusești, în NATO", continuă analistul economic. 
 
Roberts este de părere că nici Rusia și nici China nu vor accepta statutul de "vasali", așa cum acceptă Marea Britanie, Germania, Franța, Canada, Japonia sau Australia.
 
"Rusia și China au realizat că singurele două variante sunt supunerea sau războiul. Washingtonul a fost avertizat că politica sa neoconservatoare seamănă neîncredere. Tocmai prin această aroganță, Washingtonul a comis o greșeală care ar putea fi fatală pentru umanitate", a conchis Paul Craig Roberts.
 

Alte stiri din Externe

Ultima oră