Organizaţia Mondială a Sănătăţii, în alertă. Un virus misterios ucide persoana infectată în mai puțin de 24 de ore

18 Apr 2015
Organizaţia Mondială a Sănătăţii, în alertă. Un virus misterios ucide persoana infectată în mai puțin de 24 de ore
O boală "misterioasă", care ucide pacienții în 24 de ore, face ravagii în Nigeria. 17 persoane din sud-estul țării au murit din cauza acestui virus, potrivit guvernului nigerian. "17 oameni au fost ucisi de acest virus necunoscut, în mai puțin de o săptămână, în orașul Ode-Irele", a declarat purtătorul de cuvânt al Guvernului nigerian, Kayode Akinmade.

Potrivit India Times, simptomele bolii includ dureri de cap, scadere in greutate, vedere încețoșată și pierderea conștienței. Mai mult, Akinmade a spus că, odată infectat, pacientul moare în dercurs de 24 de ore. În plus, testele făcute până acum exclud Ebola sau orice alt virus cunoscut.

Reprezentanții Organizației Mondiale a Sănătății susțin că au informații despre 14 astfel de cazuri, 12 dintre acestea soldându-se cu deces.

Kayode Akinmade a precizat că oficiali ai OMS, împreună cu experți guvernamentali și epidemiologi au ajuns la Ode-Irele pentru a face investigații.

"În afara celor 17 cazuri, în ultimele 72 de ore nu s-a mai înregistrat niciun caz. Nu există niciun pacient cu această boală internat în vreun spital, iar boala nu s-a răspândit în afara orașului", a mai spus purtătorul de cuvânt al Guvernului nigerian.

Tarik Jasarevic, purtătorul de cuvânt al OMS, a declarat că au fost luate probe de urină de la două victime și lichid cefalorahidian de la o alta.

"Probele au fost duse la Universitatea din Lagos în această dimineață și așteptăm rezultatele", a mai spus Jasarevic. (V.M.)

Alte stiri din Externe

Ultima oră