Posibile CONFRUNTĂRI ARMATE în Balcani! AVERTISMENTUL cancelarului german Angela Merkel

03 Noi 2015
Posibile CONFRUNTĂRI ARMATE în Balcani! AVERTISMENTUL cancelarului german Angela Merkel
Dacă Germania își va închide frontiera cu Austria, există riscul unor posibile confruntări armate între țările din Balcani tranzitate de cea mai mare parte a refugiaților, scrie The Local. Este avertismentul transmis de cancelarul german Angela Merkel în cadrul unui miting al Uniunii Creștin-Democrate (CDU), la Darmstadt.
 
Există deja tensiuni în țările din Balcanii de Vest și "nu doresc să se ajungă la confruntări militare acolo", a declarat Merkel.

Berlinul se așteaptă ca în Germania să ajungă în acest an între 800.000 și un milion de migranți, de două ori mai mult decât în toți anii precedenți și mult peste numărul celor care urmează să ajungă în orice altă țară membră a Uniunii Europene. 
 
Politica de deschidere față de migranți practicată de guvernul de la Berlin a provocat resentimente în rândul populației și tensiuni în interiorul coaliției guvernamentale. 
 
Horst Seehofer, liderul Uniunii Creștin-Sociale (CSU), ramura bavareză a Uniunii Creștin-Democrate (CDU) a cancelarului Merkel, i-a dat un ultimatum acesteia din urmă să ia măsuri pentru a limita numărul solicitanților de azil, avertizând că, în caz contrar, guvernul bavarez va fi nevoit să-și "examineze opțiunile". 
 

Alte stiri din Externe

Ultima oră