Postul TV History: Adolf Hitler nu s-a sinucis în 1945. El a ajuns în Brazilia și Argentina

07 Oct 2015
Postul TV History: Adolf Hitler nu s-a sinucis în 1945. El a ajuns în Brazilia și Argentina
Specialiştii erau convinşi că Adolf Hitler și soția sa Eva Braun s-au sinucis în Berlin la data de 30 aprilie 1945. Mulți pasionați de istorie sunt de altă părere.  

Susținătorii teoriei conspirației primesc acum muniție din partea unui amplu reportaj TV, care ar urma să dovedească că Hitler nu a murit la finalul războiului.

Anchetatorii de la televiziunea americană History au adunat mai multe probe care atestă că Hitler a reușit să fugă din Germania.

“Fuga lui Hitler- adevăr sau legendă?” este titlul documentarului de opt episoade, care va fi prezentat la mijlocul lunii decembrie de postul History.

”O echipă de investigatori, formată din foști agenți CIA și scriitorul Robert Baer, au urmărit posibilul traseu al lui Hitler prin lume, folosind tehnica de ultimă generație”, notează revista germană Focus.

Investigația se bazează pe sute de documente clasificate ale FBI, care au fost declasificate în 2014. Mai multe astfel de documente atestă faptul că ani de la sfârșitul războiului, agenți FBI au găsit indicii ale prezenței lui Hitler în mai multe țări, printre care și Argentina și Brazilia.

Mai mult, anchetatorii au găsit în stația de metrou Platz der Luftbrucke din Berlin, un tunel care face legătura între buncărul lui Hitler și fostul aeroport Tempelhof și care ar fi facilitat la acea vreme fuga acestuia.

Cele opt părți ale documentarului vor fi prezentate în zilele de 12,13,19 și 20 decembrie.

 

Alte stiri din Externe

Ultima oră