Premierul Republicii Moldova și-a anunțat DEMISIA!

12 Iun 2015
Premierul Republicii Moldova și-a anunțat DEMISIA!
Chiril Gaburici și-a anunțat azi demisia, în cadrul unei conferințe de presă. Premierul moldovean a invocat dosarul "diplomelor false”, în care este cercetat, dar și lipsa susținerii politice a Guvernului pe care l-a condus.
 
Potrivit lui Gaburici, toți cetățenii trebuie să fie egali în fața legii, premierul nedorind să profite de funcție în cazul anchetei deschise de către Procuratura Generală, scrie independent.md.
 
„Îmi pare rău că am lăsat acest subiect, privind prezența sau absența unei diplome, să capete asemenea conotații și să fie folosit în scopuri politice”, a declarat Chiril Gaburici, care și-a exprimat speranța că subiectul diplomei sale va fi scos de pe ordinea zilei, iar „opinia publică se va ocupa de problemele reale”.
 
Totodată, acesta a deplâns situația în care s-a aflat în cele aproape patru luni în fruntea Guvernului, susținând că nu s-a bucurat de „susținerea politică” de care a avut nevoie.
 
„Vreau ca liderii coaliției să vadă un pas înainte. Să se creeze o nouă coaliție de guvernare, care să aibă ca priorități lupta cu corupția, depolitizarea tuturor instituțiilor, precum și securizarea sistemului bancar. Sper că demisia mea va crea condițiile apariției unei noi majorități, de data aceasta mai stabilă”, a subliniat Chiril Gaburici.
 
Chiril Gaburici a fost votat în fruntea Guvernului la 18 februarie, de către deputații PLDM, PD și PCRM. La scurt timp a izbucnit un scandal privind studiile acestuia, Parchetul demarând o anchetă în acest sens. Ieri, Chiril Gaburici s-a prezentat în fața procurorilor, el fiind audiat mai mult de o oră. (V.M.)

Alte stiri din Externe

Ultima oră