Primar francez, evacuând o familie de refugiați sirieni: Ați spart ușa, furaţi electricitate şi apă, plecați! Nu sunteţi bineveniţi în acest oraş! (VIDEO)

16 Sep 2015
Primar francez, evacuând o familie de refugiați sirieni: Ați spart ușa, furaţi electricitate şi apă, plecați! Nu sunteţi bineveniţi în acest oraş! (VIDEO)
Opinia publică franceză dezbate aprins modul în care primarul orașului Béziers, situat în sudul Franței, a intervenit în forță pentru evacuarea unei familii de refugiați sirieni, care au pătruns ilegal într-un apartament.

Politician de-al extremei drepte franceze, Frontul Național, Robert Menard, primarul orașului Béziers, a fost surprins într-o înregistrare video în momentul în care se manifestă nervos la adresa unor refugiați sirieni.
"Nu sunteţi binevenit în acest oraş. Aţi intrat în acest apartament spărgând uşa. Furaţi electricitate şi apă. Ați ocupat ilegal acest apartament. În orașul meu nu sunteţi binevenit, vă repet. Veți fi binevenit în momentul în care vă comportați corect. Dacă doriți să vă stabiliți într-un astfel de mod, vă recomand să vă alegeți unul dintre orașele care sunt gata să o facă în condițiile pe care le doriți. Vreau să mă fac bine înțeles!", a fost mesajul primarului pentru capul familiei de refugiați.

Refugiatul, un bărbat în jur de 35 de ani, întreabă dacă există un astfel de oraș, după care spune că va pleca după o lună. În replică, primarul spune că nu este interesat să primească refugiați care pătrund ilegal pe proprietăți private, spărgând ușa de intrare și care nu plătesc factura de apă și electricitate și că este liber să plece oriunde dorește. "Oamenii corecți nu sparg ușa de intrare și își plătesc facturile. Voi avertiza poliția, plecați!", și-a întărit mesajul edilul francez.

Deși modul în care primarul se adresează refugiatului, ferm, dar fără să fie nervos, iar faptul că familia de refugiați a pătruns pe o proprietate privată încalcâ în mod evident și legea și bunul simț, există numeroase voci care contestă modul sau de operare și care consideră că intervenția sa a fost brutală și inumană.
Rămâne o singură întrebare, adresată celor ca încearcă să câștige capital politic din emoția și compasiunea firească pentru refugiații din Orientul Mijlociu, oare respectivii contestatari ai gestului făcut de primarul din Béziers, ar avea același discurs dacă ar fi vorba despre propria casă?



Alte stiri din Externe

Ultima oră