Primaria Parisului a ales un Drag Queen pentru a purta flacara olimpică

04 Mai 2024
Primaria Parisului a ales un Drag Queen pentru a purta flacara olimpică

Drag queen Minima Gesté a fost selecționat de orașul Paris ca purtător de flacară olimpică. O pemieră și o oportunitate de a transmite un mesaj de „dragoste și speranță”, în timp pentru a "deschide mințile despre comunitatea LGBTQIA+", dar care a stârnit un val de ură pe rețelele de socializare, scrie CNews

Minima Gesté („mini majestate”), faimoasa drag queen pariziană în vârstă de 33 de ani, se va număra printre purtătorii flacarii olimpice în timpul trecerii sale în capitala Frantei pe 14 și 15 iulie, pentru prima dată în istoria Jocurilor Olimpice . Un simbol și un pas înainte pentru unii, de neînțeles pentru alții.

După opt ani petrecuți pe scena de DragQueen, Minima Gesté, numele lui de scenă, spune că este conștient că vizibilitatea este unul dintre „stâlpii” comunității LGBTQIA+. A fi prima drag queen care a purtat flacăra olimpică este așadar „o mândrie enormă”, a mărturisit ea într-un videoclip de prezentare publicat de Primăria Parisului .

Dar această alegere a Primăriei Parisului nu a fost făcută întâmplător. Pe lângă faptul că este o invitație la mentalități deschise pe problema recunoașterii și legitimității drag queen-ilor, Minima Gesté este un simbol politic și de angajament.

Într-adevăr, în spatele acestui personaj colorat se ascunde Arthur, care, prin Minima Gesté, și-a apărat mereu convingerile și a transmis mesaje pe toate tipurile de probleme sociale. În special în timpul spectacolelor sale, la Bingo Drag la La Villette din Paris printre altele, care l-au propulsat în fruntea scenei.

Pace, iubire, egalitate și legitimitate sunt cuvintele de ordine care caracterizează acest personaj pe care Minima Gesté a promis să-l poarte cu ea în timpul purtării flăcării olimpice.

Un val de ură "homofobă" și "transfobă"

Dacă mesajul pare onorabil, nu părea să faca unanimitate, așa cum demonstrează comentariile la un filmuleț publicat de Primăria Parisului care își propunea să-l prezinte pe acest purtător de flacară olimpică. „Am un sentiment de fiasco și ridicol” sau chiar „rușine”, putem citi în comentariile videoclipului publicat de City of Paris pe X.

Ca reacție la numeroasele comentarii făcute pe rețelele de socializare, Primăria Parisului s-a exprimat într-un comunicat de presă , vineri, 3 mai, în care condamnă „fără rezerve” aceste comentarii nepotrivite, oferind în același timp „sprijinul său pentru Minima Gesté”. Reamintind că orice insultă publică „de asemenea de natură homofobă și transfobă” constituie infracțiune.

Alte stiri din Externe

Ultima oră