Vacanțele a 6 milioane de ruși, condiționate de Putin. Cei cu restanțe la plata creditelor nu pot părăsi țara

04 Iul 2015
Vacanțele a 6 milioane de ruși, condiționate de Putin. Cei cu restanțe la plata creditelor nu pot părăsi țara
Peste şase milioane de ruşi ar putea fi împiedicați să-și petrească vacanțele în afara ţării, în această vară, pentru că au restanțe la plata creditelor, anunță agenția rusă de colectare a debitelor.

În Rusia, orice persoană care datorează statului sau băncilor o sumă mai mare de 10.000 de ruble, echivalentul a 180 de dolari, poate fi împiedicat să părăsească ţara, relatează CNBC.

Din cei peste 8 milioane de ruși care au datorii, 6,6 milioane au de achitat debite care depăşesc plafonul de 10.000 de ruble, anunță agenția de colectare a creanţelor Sequoia Credit Consultation, care mai precizează că, de la începutul acestui an, gradul de îndatorare a ruşilor a crescut cu 22%, procent record pentru ultimii ani.

Mai mult, numărul persoanelor care înregistrează restanţe de peste 10.000 de ruble s-a dublat în primul semestru al anului, datoriile deţinute de ruşi ridicțndu-se la 817,3 miliarde de ruble, adică 14 miliarde de dolari.

Astfel, gradul mare de îndatorare a populaţiei i-a alarmat pe oficialii de la Moscova, care au adoptat legea care le interzice datornicilor ruşi să părăsească ţara, scopul fiind de a limita tendinţa de supra-împrumutare.

CNBC precizează că ministerul rus al Economiei a emis în iunie o prognoză de contracţie economică de 2,5-2,8 procente pentru anul în curs.

Alte stiri din Externe

Ultima oră